We all live in Xanadu…Olivia Newton-John nu mai este. Mesajul impresionant al lui Travolta (VIDEO)

Filmul „Grease”, adaptarea din 1978 a musicalului de pe Broadway, în care a fost partenera lui John Travolta a fost cel care i-a adus celebritatea mondială. Olivia Newton-John, pe atunci în vârstă de 29 de ani, a trebuit să fie convinsă să accepte rolul.

Era îngrijorată că e prea „bătrână” pentru a juca rolul unei liceene. De asemenea, rolul a fost modificat pentru a se adapta accentului ei australian. În plus, ceea ce a marcat filmul „Xanadu” pentru Olivia Newton-John și istoria cinematografiei este incomparabil.   

Actrița Olivia Newton-John s-a stins din viață și lasă în urmă o moștenire artistică de excepție. Cântecele sale, stilul ei vestimentar s-au propagat, sub o formă sau alta, până în zilele noastre. O viață incredibilă, un talent pe măsură. În afara scenei, proeminența actriței ca activistă pentru cercetare și pentru găsirea unui tratament mai bun anti-cancer va rămâne probabil un element esențial al moștenirii pe care o lasă, la fel de important ca și cariera sa în showbiz, care a inclus patru premii Grammy și vânzarea a peste 100 de milioane de discuri, scrie The Guardian.

Viață și talent

Născută la Cambridge, Anglia, în 1948, Newton-John și familia ei au emigrat în Melbourne, Australia, când ea avea șase ani. Cu toate acestea, a rămas mândră de rădăcinile sale: tatăl ei a fost ofițer MI5 care a lucrat la proiectul Enigma la Bletchley Park în timpul războiului; bunicul ei matern a fost fizicianul Max Born, laureat al premiului Nobel, care a plecat din Germania nazistă în exil în Marea Britanie.

La 14 ani, Olivia Newton-John și-a început cariera de cântăreață profesionistă, înregistrând primul ei single în 1966 și primul ei album solo, „If Not For You”, în 1971. În 1974, Olivia Newton-John a reprezentat Marea Britanie la concursul Eurovision. Cântecul ei, „Long Live Love”, s-a clasat pe locul patru, la egalitate cu o altă piesă, în anul în care concursul era câștigat de trupa ABBA cu celebrul „Waterloo”. Pentru Olivia, a urmat apoi o perioadă în care a cântat și a înregistrat muzică country, înainte de a fi distribuită în „Grease”.

Transformarea pe care o suferă Sandy, personajul ei din film – de la o iubită cu relații stricte la o persoană îmbrăcată în spandex – a inspirat un viraj similar și în cariera muzicală a Oliviei Newton-John, care a culminat cu albumul „Physical” din 1981.

„Grease” a fost cel mai mare succes de box-office când s-a lansat, iar albumul cu coloana sonoră a filmului a stat 12 săptămâni consecutive pe locul 1 în SUA. A inspirat apoi generații întregi și i-a făcut pe mulți tineri să îndrăgostească de dans. Olivia Newton-John a fost nominalizată la Globul de Aur și a interpretat „Hopelessly Devoted to You” la Premiile Oscar din 1979.

Coloana sonoră a filmului se află în top 10 cel mai bine vândute din toate timpurile.

Travolta, mesaj emoționant pe Instagram

O a doua colaborare cu Travolta, în filmul „Two of a Kind” din 1983, nu a mai cunoscut același succes, dar cei doi au rămas prieteni apropiați în deceniile următoare. Ultima dată au cântat împreună în 2012.  În ultimii 40 de ani, Olivia Newton-John a îmbinat cariera muzicală cu activismul în domeniul sănătății, al mediului și al drepturilor animalelor, luptându-se totodată cu boala și crescându-și fiica, pe Chloe.

„Cancerul a fost edificator”, declara ea pentru „The Observer” în 2012. „Când ești bolnav, nu contează dacă ai toți banii din lume – nu contează. Mă simt binecuvântată că mi s-a dat șansa de a trăi”, mărturisea artista.

 „Draga mea Olivia, ne-ai făcut tuturor viețile mult mai bune. Impactul tău a fost incredibil. Te iubesc atât de mult. Ne vom revedea la capătul drumului și vom fi din nou cu toții împreună. Al tău din prima clipă în care te-am văzut și pentru totdeauna! Al tău Danny, al tău John” –  a fost mesajul transmis pe Instagram de John Travolta, partenerul său din „Grease”, după anunțul morții Oliviei Newton-John.

Epilog

We all live in Xanadu…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...