S-a permis plata cu criptomonede la vânzarea unei lucrări de Banksy

Casa de licitaţii Sotheby’s a permis pentru prima dată posibilitatea de a plăti cu criptomonede pentru o lucrare în format fizic, la vânzarea unei lucrări semnate de Banksy, care a fost achiziţionată pentru suma de 12,9 milioane de dolari.

Potrivit DPA, lucrarea “Love is in the Air” (“Dragostea este în aer“), înfăţişând o persoană mascată, realizată în alb şi negru, care se pregăteşte să arunce un buchet de flori colorate, a fost vândută după ce patru ofertanţi au concurat timp de 14 minute, a indicat Sotheby’s pe Twitter.

Artistul britanic Banksy, a cărei identitate constituie încă un mister, este cunoscut în întreaga lume pentru arta sa stradală, iar lucrările sale conţin adesea un mesaj satiric. Casa de licitaţii a colaborat cu platforma de schimb de criptomonede Coinbase pentru a accepta plata în Bitcoin şi Ether.

Licitarea a avut loc în dolari americani, însă cumpărătorul a putut plăti folosind pentru prima dată o criptomonedă. Sotheby’s a precizat că această vânzare deschide calea pentru acceptarea criptomonedelor în cadrul licitaţiilor sale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...