S-a permis plata cu criptomonede la vânzarea unei lucrări de Banksy

Casa de licitaţii Sotheby’s a permis pentru prima dată posibilitatea de a plăti cu criptomonede pentru o lucrare în format fizic, la vânzarea unei lucrări semnate de Banksy, care a fost achiziţionată pentru suma de 12,9 milioane de dolari.

Potrivit DPA, lucrarea „Love is in the Air” („Dragostea este în aer„), înfăţişând o persoană mascată, realizată în alb şi negru, care se pregăteşte să arunce un buchet de flori colorate, a fost vândută după ce patru ofertanţi au concurat timp de 14 minute, a indicat Sotheby’s pe Twitter.

Artistul britanic Banksy, a cărei identitate constituie încă un mister, este cunoscut în întreaga lume pentru arta sa stradală, iar lucrările sale conţin adesea un mesaj satiric. Casa de licitaţii a colaborat cu platforma de schimb de criptomonede Coinbase pentru a accepta plata în Bitcoin şi Ether.

Licitarea a avut loc în dolari americani, însă cumpărătorul a putut plăti folosind pentru prima dată o criptomonedă. Sotheby’s a precizat că această vânzare deschide calea pentru acceptarea criptomonedelor în cadrul licitaţiilor sale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...