S-a plimbat gol pe stradă și a fost amendat. Dar o înaltă curte a anulat amenda!

Publicat: 04 feb. 2023, 09:27, de Magda Marincovici, în Internațional , ? cititori
S-a plimbat gol pe stradă și a fost amendat. Dar o înaltă curte a anulat amenda!

Un bărbat a fost amendat, deoarece se plimba gol pe străzile unui oraș din regiunea Valencia din Spania. Dar o înaltă curte a anulat hotărârea primei instanțe care l-a amendat, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

Alejandro Colomar, în vârstă de 29 de ani, a fost filmat atunci când a sosit la tribunal. Deși i s-a cerut să se îmbrace, tânărul bizar avea doar bocanci. La proces, el a subliniat că amenzile i-au încălcat dreptul la libertate ideologică.

El a declarat pentru Reuters că a început să se dezbrace în public în 2020 şi a primit mai mult sprijin decât insulte când se plimba gol, deşi o dată a fost ameninţat cu un cuţit.

„Amenda nu are niciun sens”, a spus el. „M-au acuzat de exhibiţionism obscen. Conform dicţionarului aceasta implică intenţie sexuală şi acest lucru nu are nimic de-a face cu ceea ce făceam eu”, a explicat bărbatul.

Din 1988, în Spania, nuditatea publică este legală. Astfel, oricine are chef poate ieși pe stradă fără a fi arestat. Totuși, în unele regiuni, ca Valladolid și Barcelona, au propriile legi privind nuditatea, în sensul că este posibilă în anumite zone pe plajă.

În acest caz, instanța a remarcat că orașul Aldaia, unde se plimba tânărul Alejandro Colomar în pielea goală, nu are legi care să interzică nudismul.

Așa că Tribunalul din Valencia a decis în această speță că Alejadro Colomar „s-a limitat să rămână sau să circule gol în momente diferite pe două străzi diferite din Aldaia”, dar  comportamentul său nu a implicat o „alterare a securităţii cetăţenilor, a liniştii sau ordinii publice