S-a redeschis Grădina de Vară din Eforie Sud! Ce puteți vedea acolo dacă sunteți în vacanță

Turiştii și localnicii sunt aşteptaţi la Grădina de Vară din Eforie Sud, deschisă zilnic până pe 12 septembrie, cu filme, expoziţii, ateliere creative şi educative, concerte şi evenimente organizate în cadrul proiectului Eforie Colorat 2021.

Grădina de Vară va fi deschisă pe toata perioada sezonului estival, după ce, în ultimii ani, a funcţionat doar la începutul lunii august.

„Din 2018, Grădina de Vară Cinemascop din Eforie Sud şi-a redeschis porţile pentru vizitatorii doritori să aibă o alternativă culturală de a petrece timpul liber în vacanţa la mare, în prima săptămână a lunii august. Atunci a apărut Festivalul Cinemascop, a cărui fondare a dus la scoaterea grădinii de vară din aparenta stare de paragină. După trei ediţii şi îmbunătăţiri mici şi mari aduse spaţiului, grădina revine la scopul ei iniţial – acela de a fi deschisă publicului pe toată perioada estivală. Aşa a apărut proiectul Eforie Colorat, organizat de Asociaţia Forumul Artelor Vizuale, împreună cu Centrul Ceh Bucureşti, Primăria Oraşului Eforie şi RADEF RomâniaFilm, ce au formulat un program cultural complex” , potrivit organizatorilor.

Fiecare săptămână a verii va aduce în prim plan filme de scurt şi lungmetraj, proiectate în colaborare cu institute culturale europene şi festivaluri de film internaţionale.

Organizatorii au pregătit filme scurte din cadrul Festivalului Short Film Breaks, 30 august – 12 septembrie, o colaborare cu cel mai mare festival de film din România, TIFF, 26–31 iulie, animaţii de la Anim’est, 23-24 iulie, filme europene din partea EUNIC România, iar serile de miercuri sunt dedicate filmelor româneşti, oferite de Caravana Filmului Românesc.

Proiecţiile din zilele de luni, marţi şi miercuri sunt gratuite.

RADEF RomâniaFilm continuă programul cinematografic în restul zilelor săptămânii, cu filme româneşti şi internaţionale, pentru care biletele vor fi disponibile prin platforma Eventbook şi în locaţie. Pe lângă filme, vizitatorii se vor bucura de expoziţii de fotografie şi de artă, de ateliere creative, de o bibliotecă pop-up, o zonă de realitate virtuală, concerte şi alte elemente artistice şi culturale. În plus, vor fi organizate şi tururi ghidate prin Eforie Sud, menite să le ofere participanţilor o imagine de ansamblu asupra arhitecturii şi istoriei locale.

Grădina de Vară este deschisă zilnic până la 12 septembrie, începând cu ora 18:00, iar programul va fi publicat săptămânal pe paginile de Facebook, Instagram şi pe site-ul Eforie Colorat.

Evenimentul se va desfăşura în conformitate cu regulile impuse de prevenirea răspândirii şi contaminării cu COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Dănuț Păle ține CV-ul la secret. A dezvoltat o afacere de...

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...