S-a știut cât de bolnav este președintele Cehiei și nu s-a spus nimic? Poliția face anchetă

Poliția cehă a deschis marți o anchetă pentru a afla dacă principalii consilieri ai președintelui Milos Zeman au comis o infracțiune. Aceasta pentru că nu au spus nici publicului, nici altor înalți oficiali de la Praga că șeful statului este prea bolnav pentru a-și îndeplini atribuțiile.

Potrivit Reuters, șeful de cabinet al lui Zeman, Vratislav Mynar, se confruntă, de asemenea, cu presiuni din partea prim-ministrului Andrej Babis de a demisiona, pentru că a păstrat secretul privind starea de sănătate a președintelui în vârstă de 77 de ani, internat la terapie intensivă din 10 octombrie. Preşedintele Senatului ceh, Milos Vystrcil, a spus luni că Zeman este prea bolnav în acest moment pentru a-și putea îndeplini atribuțiile, citând un raport al Spitalului militar central, unde este internat şeful statului.

„În opinia spitalului, din cauza bolii mai vechi de care suferă preşedintele Zeman, prognosticul pe termen lung este extrem de incert şi astfel posibilitatea ca el să revină la lucru în următoarele săptămâni este evaluată ca improbabilă”, a spus Vystrcil.

Poliţia va lansa o anchetă pentru posibile acte ilegale

El a adăugat că, din acest motiv, parlamentul trebuie să ia în discuţie activarea clauzei constituţionale care delegă altor oficiali atribuţiile preşedintelui, inclusiv numirea unui nou şef de guvern după alegerile din 8-9 octombrie. Vystrcil a mai spus că spitalul l-a informat pe șeful de cabinet al lui Zeman încă din 13 octombrie privind starea de sănătate a președintelui, dar el nu a comunicat mai departe informația.

În schimb, Mynar l-a luat pe președintele Camerei inferioare a parlamentului să-l vadă pe Zeman pe 14 octombrie și a spus că președintele a semnat un decret privind convocarea parlamentului pentru prima dată de la alegerile din 8-9 octombrie. „În ceea ce privește noile informații, publicate de Senat, poliţia va lansa o anchetă pentru posibile acte ilegale, în cazul care pot fi detectate semne ale unor infracţiuni împotriva republicii”, a precizat poliţia pe Twitter.

Între timp, Comisia Senatului pentru afaceri constituţionale l-a declarat pe preşedintele Milos Zeman incapabil să-şi exercite funcţia din motive de sănătate, a anunţat marţi preşedintele acestui for, 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Judecător unic în România: S-a pensionat a doua zi după ce...

Mişcare interesantă în Justiţia română, care devoalează interesele din dosarele cu miză. Judecătorul Nicolae Comaromi (FOTO) de la Tribunalul Timiş”, pensionat pe 22 decembrie...

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...