S-au demarat anchete: A apărut o nouă epidemie

Publicat: 19 sept. 2020, 22:30, de Roxana Roseti, în LIFESTYLE , ? cititori
S-au demarat anchete: A apărut o nouă epidemie

Fabrica de produse farmaceutice Zhongmu Lanzhou din China, care producea vaccinuri împotriva brucelozei pentru uz animal se află la originea unei noi epidemii.

Autoritățile au testat până în prezent, în total 21.847 de persoane în provincia Gansu, care are o populație de 2,9 milioane de locuitori, iar alte 1.401 de persoane au fost confirmate pozitiv. Boala nu a provocat victime, iar simptomele sunt: febră, transpirație excesivă, dureri de cap, oboseală generală și durere la nivelul mușchilor și articulațiilor și se consideră că seamănă puțin cu cele provocate de coronavirus, potrivit CNN.

Cel mai frecvent se contactează consumând produse lactate nepasteurizate

Primele cazuri de infectare cu bruceloză au apărut în noiembrie, dar până în decembrie erau deja 181 de angajați ai instututului infectați cu această bacterie, ceea ce arată un ritm accelerat de răspândire. Alte infecții au apărut în rândul studenților și al personalului de la Universitatea Lanzhou, iar focarul s-a răspândit și în provincia Heilongjiang din partea de nord-est a țării.

Bruceloza e cunoscută și ca febra de Malta și se poate declanșa dacă se intră în contact cu animale, cum ar fi oi, capre, vaci sau cămile infectate cu bacteria Brucella, potrivit experților. Cel mai frecvent se contactează consumând produse lactate nepasteurizate sau crude, dar oamenii se pot îmbolnăvi și inspirând bacteria.

Autoritățile chineze au demarat anchete și au ridicat licențele de funcționare ale fabricii, precum și aprobările pentru producerea a două vaccinuri anti-bruceloză.