S-au ofilit dar nu dispar! Unde ajung plantele aduse ca omagiu Reginei

Miile de flori depuse în parcurile londoneze în semn de omagiu pentru Regina Elisabeta a II-a vor fi transformate în compost şi reutilizate la plantarea unor noi straturi de flori, după cum a precizat autoritatea care administrează parcurile regale din Londra, conform AFP.

Numeroase buchete şi coroane de flori au fost depuse în parcurile din Londra după decesul suveranei, pe 8 septembrie, la capătul unei domnii de 70 de ani.

Aceste omagii florale au început să fie colectate luni, la o săptămână după funeraliile naţionale ale suveranei. Pot fi depuse în continuare noi buchete, dar florile trecute sau cele veştejite vor fi ridicate.

Compostul produs va fi utilizat pentru proiecte de amenajare peisagistică şi plantarea unor noi straturi de flori în parcuri.

Vom pune deoparte pluşurile şi celelalte obiecte depuse”, a mai adăugat el, precizând ”că vom lucra în strânsă colaborare cu partenerii noştri pentru a decide ceea ce este de făcut în decursul săptămânilor următoare, cu discreţie şi sensibilitate”, potrivit Agerpres.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole