S-au opus operației salvatoare a bebelușului lor pe motiv că va primi sânge de la vaccinați contra Covid-19

Un tribunal neo-zeelandez a retras, miercuri, temporar, custodia unui bebeluș ai cărui părinți s-au opus unei intervenții chirurgicale care îi salva viața, pe motiv că va primi sânge de la donatori vaccinați contra Covid-19, transmite AFP.

Înalta curte de justiție din Auckland a decis ca ”Baby X” de șase luni să fie plasat sub tutelă parțială în timpul intervenției chirurgicale de urgență, pentru o problemă cardiacă – stenoză valvulară. Părinții copilului s-au opus efectuării intervenției, cerând ca sângele care ar putea fi transfuzat în blocul operator să provină de la donatori care nu au primit niciun vaccin ARN mesager contra Covid-19.

Principala întrebare este de a ști dacă tratamentul propus este în interesul superior al bebelușui, a declarat tribunalul într-un comunicat.

Bebelușul se află sub tutela medicală a Curții până la terminarea operației și refacerea lui, cel mai târziu la finele lunii ianuarie. Părinții își păstrează autoritatea asupra copilului mai puțin în materie de îngrijiri medicale. Ei vor fi informați în orice moment rezonabil asupra tratamentului acordat bebelușului și asupra evoluției acestuia, potrivit judecătorului.

Acest episod a bulversat țara și vizează importanța dezinformării în privința vaccinării. Purtătorul de cuvânt al agenției pentru sănătate, Mike Shepherd, a afirmat că este vorba despre o situație dificilă pentru toate persoanele implicate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...