„Să facem referendum, să adoptăm Constituţia şi voi transmite puterea”

Preşedintele Aleksandr Lukaşenko s-a dus, luni, la o fabrică de automobile din Minsk, unde muncitorii erau în grevă, însă a fost huiduit de aceştia, care i-au cerut demisia. „Mulţumesc, am spus ce aveam de spus, acum puteţi striga Demisia”, a afirmat Lukaşenko la finalul discursului, vizibil enervat.

Potrivit AFP, Lukaşenko a ajuns la fabrica MZKT cu elicopterul, acolo aflându-se sute de protestari, care fluturau drapelul roşu şi alb al opoziţiei şi scandau sloganuri ostile. Lukaşenko a repetat că nu va pleca de la putere: „Niciodată nu voi face ceva sub presiune. Atât timp cât nu mă ucideţi, nu vor fi alegeri”.

„Dar nu sub presiunea străzii”

El a nuanţat şi a spus că este pregătit să organizeze noi alegeri după adoptarea unei noi Constituţii: „Să facem referendum, să adoptăm Constituţia şi voi transmite puterea. Dar nu sub presiunea străzii”. Sute de manifestanţi, numeroşi veniţi de la uzine din Minsk, s-au strâns în faţa sediului televiziunii publice, păzit de forţele de ordine. Preşedinte al Belarusului de 26 de ani, Lukaşenko a fost reales recent, conform autorităţilor cu aproximativ 80 la sută din totalul voturilor. Rezultatul alegerilor este contestat de belaruşi, care au ieşit în stradă în fiecare zi pentru a protesta.

Luni dimineaţă, Svetlana Tikhanovskaïa a asigurat, într-o înregistrate video transmisă din Lituania, că este pregătită să devină „lider naţional” şi să guverneze ţara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Ce discuții poartă un șef din poliție cu interlopii! DGA și...

Șoc în instituția poliției din Buzău, odată cu dezvăluirile făcute publice de Ziarul Puterea privind presupusa implicare a șefului Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ)...