Să fie teama de boală sau teama de a nu mai putea ieși pe stradă? De ce s-au vaccinat românii din ultimele zile?

Haosul din spitale și restricțiile abia intrate în vigoare i-au determinat pe români să formeze cozi infernale la centrele de vaccinare anti-COVID. Recorduri de pacienți au fost înregistrate și în Giurgiu, Berceni, Ilfov, după ce luni de zile, centrele au fost mai multe goale.

Medic: „De data asta, pe ei nu-i interesa neapărat certificatul verde, ci teama de boală!

Sâmbătă, exact cu o zi după ce Guvernul a anunțat noile restricții, cadrele medicale au vaccinat atât de mulți pacienți cu Pfizer, încât au terminat dozele.

Sâmbătă s-au vaccinat 240 de persoane, seara s-au terminat dozele de Pfizer, motiv pentru care duminică nu am vaccinat decât Johnson și am făcut o listă de așteptare. A fost o surpriză mai mult decât plăcută pentru noi, pentru că din ăstia 240, mai mult de jumătate au fost localnici. Deci, în sfârșit, am reușit să aducem localnicii. De data asta, pe ei nu-i interesa neapărat certificatul verde, ci teama de boală! Ca dovadă că nu au ales vaccinul Johnson, la care obții un certificat imediat, ci Pfizer, pentru că sunt multe cazuri, au fost decese și atunci chiar sunt speriați de boală, de data asta”, a declarat Niculina Bancu, medic coordonator Centrul Vidra, Ilfov.

De asemenea, s-a reanimat și centrul de vaccinare din Berceni, lângă Capitală. În week-end a fost și aici record de pacienți.

Cam 300 de persoane au fost pe weekend! Foarte mulți pentru prima doză! Frica asta de a nu ajunge în spitale i-a motivat!”, a spus Liana Corlățeanu, medic coordonator centru Berceni, Ilfov.

Până astăzi, în România s-au vaccinat cu schema completă aproape 6 milioane de persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...