Sabalenka a câştigat Australian Open

Publicat: 27 ian. 2024, 22:13, de Ovidiu Zară, în SPORT , ? cititori
Sabalenka a câştigat Australian Open
Sabalenka - Australian Open

Aryna Sabalenka (25 de ani, locul 2 WTA) şi-a păstrat titlul de la Australian Open, după ce a învins-o în finală pe chinezoaica Zheng Qinwen (numărul 21 WTA) în două seturi (6-3, 6-2). Sabalenka a devenit a doua sportivă  belarusă care câştigă al doilea titlu consecutiv la Australian Open, după compatriota ei, Victoria Azarenka, în 2013.

Extrem de relaxată, Sabalenka a repetat la acest turneu noul ei ritual haios de dinainte de meci: să dea un autograf pe chelia antrenorului ei. După meci ea a explicat acest gest: „M-a ajutat să rămân concentrată pe teren!”. „Există suficientă presiune pe teren, iar în afara terenului încercăm doar să menținem totul simplu, să păstrăm distracția și să ne asigurăm că ne bucurăm. Întotdeauna facem o mulțime de lucruri nebunești cu echipa”, a declarat Sabalenka după meci.


Cu toate acestea, ea a explicat faptul că este o persoană diferită pe teren și în afara terenului. „Dacă aș fi aceeași persoană care sunt pe teren şi în afara terenului, cred că nu aș avea echipa în preajma mea. Cred că aș fi singură”, a spus ea zâmbind.
Sabalenka a mai declarat că a avea două titluri de Grand Slam nu va face decât să-i sporească încrederea: „Sunt acolo unde trebuie să fiu, așa că este foarte important. Acum ştiu că toată viața mea nu a fost o pierdere de timp și am făcut ceea ce trebuia”.