Salarii nebune la Primăria Alba Iulia! Primarul Gabriel Pleșa este campion

Publicat: 10 apr. 2024, 21:34, de Filon Stan, în SOCIAL , ? cititori
Salarii nebune la Primăria Alba Iulia! Primarul Gabriel Pleșa este campion
Salarii nebune la Primaria Alba Iulia! Primarul Gabriel Plesa este campion

Primăria Alba Iulia a publicat lista funcțiilor din cadrul administrației locale și salarizarea pentru fiecare în parte, la nivelul lunii martie. Rezultatele sunt unele șocante.

Primăria Alba Iulia a publicat recent lista funcțiilor din cadrul administrației locale, dar și salarizările aferente pentru fiecare angajat în parte, la nivelul lunii martie. Astfel s-a aflat cât a câștigat primarul Gabriel Pleșa. Sunt sporuri care ajung chiar și până la 80% din salariul de bază!

Salarii nebune la Primăria Alba Iulia

Potrivit documentelor publicate de Primărie, edilul municipiului reședință de județ, Gabriel Pleșa are o indemnizație de bază de 21.735 de lei, la care se adaugă sporuri de 50%, rezultând un venit brut de 32.603 lei.

Cea mai recentă declarație de avere a primarului Pleșa, din 2023, arată că acesta a încasat, după impozitare, peste 164.000 de lei de la primărie și 3.000 de lei de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (secția Alba Iulia), unde predă cursuri.

Pe următoarea poziție în topul salariilor din primăria Alba Iulia regăsim un viceprimar, care ajunge, după ce adună indemnizația lunară și sporurile, la un venit brut de 28.980 de lei.

Tot aparatul de conducere beneficiază de sporuri consistente: secretarul general, arhitectul șef, directorul general, directorii executivi și managerul public.

Pe lângă salariile de bogătași, aceștia primesc sporuri de până la 80%. Spre exemplu un director executiv care are salariul de bază de 13.800 de lei, după sporuri și alte drepturi (80%) ajunge la 24.270 de lei.

Și șefii de serviciu beneficiază de diferite sporuri și de o indemnizație anuală de hrană de peste 4.000 de lei. De parcă nu era suficient, mulți dintre funcționari mai primesc în plus și vouchere de vacanță în valoare de 1.600 de lei pe an.

Singurul angajat care nu beneficiază de nici un spor este, potrivit documentului, administratorul public. El câștigă însă un salariu brut de 28.980 de lei pe lună. Consilierii locali își rotunjesc bine de tot și ei veniturile, deoarece încasează 2.070 de lei pentru fiecare ședință la care participă.