Salman Rushdie, autorul Versetelor Satanice, ”îngrozit” de războiul dintre Israel și Hamas

Salman Rushdie s-a declarat ”îngrozit” și a făcut apel la încetarea războiului dintre Israel și Hamas ”cât mai curând posibil”, la o conferință de presă din cadrul Târgului Internațional de Carte de la Frankfurt.

Scriitorul americano-britanic face aceste declarații la un an după ce a fost victima unui atac cu cuțitul în Statele Unite. În urma acestui atac, Rushdie, în vârstă de 76 de ani, și-a pierdut vederea la un ochi. Până la sosirea poliției, scriitorul a fost înjunghiat în zona gâtului și a abdomenului.

„Sunt îngrozit de atacul Hamas şi plin de presentimente rele cu privire la ceea ce poate face” premierul israelian „Benjamin Netanyahu în replică”, a spus autorul, citat de AFP.

În prezent, scriitorul este stabilit la New York, unde trăiește cu teama permanentă a morții dinspre Iran, care l-a amenințat cu ”fatwa”, sentință religioasă, după ce a publicat ”Versetele satanice”.

Potrivit editorilor lui Rushdie, în aprilie, anul viitor, scriitorul va lansa o lucrare intitulată ”Knife: Meditation after attempted murder”, consacrată atacului căruia i-a fost victimă.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole