Salve de tun în onoarea reginei Elisabeta a II-a! (VIDEO)

Salve de tun au fost trase luni în prezenţa publicului la Londra, în onoarea reginei Elisabeta a II-a, cu ocazia împlinirii a 70 de ani de domnie, relatează AFP. La prânz, militarii din King’s Troop Royal Horse Artillery, nume dat de tatăl reginei, regele George al VI-lea, au tras 41 de salve de tun în Green Park, în centrul capitalei.

La Turnul Londrei, unde bijuteriile coroanei sunt păstrate cu grijă, 62 de salve de tun au fost trase o oră mai târziu. Această ceremonie a fost organizată pe 7 februarie, a doua zi după aniversarea urcării pe tron a reginei Elisabeta a II-a, care a devenit duminică, 6 februarie, primul monarh britanic care a împlinit 70 de ani de domnie. Într-un mesaj publicat cu ocazia Jubileului de platină, suverana, în vârstă de 95 de ani, şi-a reînnoit angajamentul de a-i servi pe britanici, potrivit agerpres.ro.

Festivități cu bătaie lungă

Ea şi-a exprimat, de asemenea, dorinţa ca, după moartea ei, nora ei Camilla, soţia prinţului Charles, să devină regină consoartă. Elisabeta a II-a a urcat pe tron la vârsta de 25 de ani, la 6 februarie 1952, în aceeaşi zi în care tatăl ei, regele George al VI-lea, de care era foarte ataşată, a murit de cancer pulmonar la vârsta de 56 de ani. De atunci a trecut fără probleme peste vremuri tulburi şi crize.

Patru zile de festivităţi sunt planificate pentru a marca jubileul său – între 2 iunie (ziua încoronării sale în 1953) şi 5 iunie, cu o paradă militară, un mare concert şi mii de prânzuri populare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...