Salve de tun în onoarea reginei Elisabeta a II-a! (VIDEO)

Salve de tun au fost trase luni în prezenţa publicului la Londra, în onoarea reginei Elisabeta a II-a, cu ocazia împlinirii a 70 de ani de domnie, relatează AFP. La prânz, militarii din King’s Troop Royal Horse Artillery, nume dat de tatăl reginei, regele George al VI-lea, au tras 41 de salve de tun în Green Park, în centrul capitalei.

La Turnul Londrei, unde bijuteriile coroanei sunt păstrate cu grijă, 62 de salve de tun au fost trase o oră mai târziu. Această ceremonie a fost organizată pe 7 februarie, a doua zi după aniversarea urcării pe tron a reginei Elisabeta a II-a, care a devenit duminică, 6 februarie, primul monarh britanic care a împlinit 70 de ani de domnie. Într-un mesaj publicat cu ocazia Jubileului de platină, suverana, în vârstă de 95 de ani, şi-a reînnoit angajamentul de a-i servi pe britanici, potrivit agerpres.ro.

Festivități cu bătaie lungă

Ea şi-a exprimat, de asemenea, dorinţa ca, după moartea ei, nora ei Camilla, soţia prinţului Charles, să devină regină consoartă. Elisabeta a II-a a urcat pe tron la vârsta de 25 de ani, la 6 februarie 1952, în aceeaşi zi în care tatăl ei, regele George al VI-lea, de care era foarte ataşată, a murit de cancer pulmonar la vârsta de 56 de ani. De atunci a trecut fără probleme peste vremuri tulburi şi crize.

Patru zile de festivităţi sunt planificate pentru a marca jubileul său – între 2 iunie (ziua încoronării sale în 1953) şi 5 iunie, cu o paradă militară, un mare concert şi mii de prânzuri populare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole