Sâmbătă a fost o zi de foc pentru salvamontiști: Au fost chemați la 33 de evenimente

Salvamontiştii anunţă că sâmbătă a fost o ”zi de foc”, fiind chemaţi la 33 de evenimente. În urma accidentelor, 15 persoane au fost rănite şi una a murit.

”Zi de foc pentru salvamontiştii din întreagă ţară solicitaţi sa intervină la un număr foarte mare de evenimente. În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 33 apeluri de urgenţă prin care se solicita intervenţia serviciilor Salvamont”, a transmis, duminică, salvamont România.

S-au înregistrat: 4 apeluri pentru Salvamont Municipiul Braşov, câte trei pentru Salvamont Zărneşti şi Salvamont Vatra Dornei, câte două pentru serviciile Salvamont din Borşa, Bihor, Buşteni, Prahova, Braşov, Săcele şi Bihor şi câte un apel pentru formaţiile din Vâlcea, Vâlcea – Brezoi, Alba, Bacău, Maramureş, Vrancea, Neamţ şi Sibiu.

”În cazul acestor intervenţii, 15 persoane au fost predate Serviciului de Ambulanţă sau SMURD pentru transport la spital şi 1 caz a fost predat la IML. S-au mai primit 55 apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre diferite trasee turistice din zona montană. Salvamont România vă îndeamnă la prudenta şi responsabilitate în derularea activităţilor montane. Fiţi alături de Salvamont România în campania de reducere a numărului de accidente pe munte”, au mai transmis salvamontiştii.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole