Sâmbăta alegerilor interne în CIO: Juan Antonio Samaranch Jr., ales vicepreşedinte

Spaniolul Juan Antonio Samaranch Jr. a fost ales sâmbătă, la Beijing, în funcţia de preşedinte al Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), potrivit EFE.

Samaranch Jr., candidat unic pentru unu dintre posturile vacante de vicepreşedinte al forului olimpic mondial, a primit 72 de voturi din totalul de 83 de voturi exprimate în cadrul celei de-a 139-a Sesiuni a CIO, cu o zi înainte de încheierea Jocurilor Olimpice de iarnă ediţia 2022. Oficialul spaniol, în vârstă de 62 ani, este fiul fostului preşedinte al CIO Juan Antonio Samaranch, care a condus forul olimpic mondial în perioada 1980-2001. Samaranch Jr. a mai ocupat postul de vicepreşedinte între 2016 şi 2020, fiind totodată preşedinte al Comisiei de coordonare a CIO pentru Jocurile limpice de la Beijing.

Alte alegeri în CIO

Adunarea membrilor CIO a dedicat şedinţa de sâmbătă alegerilor interne, în cadrul cărora sârbul Nenad Lalovic şi italianul Ivo Ferriani au fost realeşi drept membri ai Comisiei Executive, fără să aibă contracandidaţi.

Slovaca Danka Bartekova, multiplă campioană europeană la tir, care a mai fost membră a CIO în calitate de reprezentantă a sportivilor, atletul Yiech Pur Biel, născut în Kenya şi care a concurat la Jocurile de la Rio (2016) ca refugiat, precum şi preşedintele Uniunii Cicliste Internaţionale (CIO), francezul David Lappartient, sunt începând de sâmbătă noii membri ai adunării organismului olimpic.

De asemenea, au fost confirmaţi ca membri ai CIO francezul Martin Fourcade şi suedeza Frida Hansdotte, în calitate de reprezentanţi ai sportivilor de la disciplinele hibernale, cei doi fiind aleşi în timpul actualelor Jocuri de la Beijing.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...
Eugen Teodorovici (INQUAM Photos Octav Ganea)

Un banner mai eficient decât diplomația română

Incidentul petrecut la meciul de fotbal dintre echipa naţională a României și o echipă a unei provincii din Republica Serbia (câștigat de noi cu...