Samuel E Wright, vocea crabului din filmul Mica Sirenă, a murit la 74 de ani

Actorul american Samuel E. Wright, faimos pentru vocea pe care i-a dat-o crabului Sebastian din filmul Disney „Mica Sirenă”, a murit la 74 de ani.

Wright a cântat cântecul „Under the sea” din filmul de animație lansat în 1989, piesa fiind recompensată cu premiul Oscar în 1990, la categoria „Cel mai bun cântec original”.

Ulterior, Wright a interpretat personajul Mufasa în producția originală „Regele Leu” de pe Broadway. Disney a afișat imaginea lui la teatrul unde s-a jucat muzicalul.

Născut în Camden, statul Carolina de Sud, în 1946, Wright a făcut parte din distribuția originală de pe Broadway a piesei Jesus Christ Superstar, în 1971. Samuel E Wright a primit o nominalizare la premiile Tony în 1984, pentru muzicalul Tap Dance Kid. A urmat o nouă nominalizare la premiile Tony în 1998, pentru rolul regelui Mufasa din „Regele Leu”, varianta de teatru a filmului Disney din 1994.

Cu toate aceastea, Wright a rămas cunoscut pentru că i-a împrumutat vocea sa personajului Sebastian, rol pe care l-a reluat și pentru un serial TV „Mica Sirenă” și alte variante ale titlului.

„Sebastian mi-a dat tot ceea ce mi-am dorit de la cariera de actor, m-a făcut nemuritor”, a declarat Wright pentru revista Entertainment Weekly în 1991.

Potrivit familiei sale, Wright a murit luni în locuința sa din Walden, New York, după o luptă de trei ani cu cancerul de prostată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...