Sanctuarul de la Fatima, luat cu asalt de credincioși (VIDEO)

Pandemia nu i-a împiedicat pe credincioşi, în special portughezi, să umple până la refuz sanctuarul de la Fatima, unde s-au încheiat joi cele două zile ale pelerinajului tradiţional anual.

Sanctuarul a avut o capacitate limitată la 7.500 de persoane, pentru a respecta măsurile de securitate anti-COVID-19, relatează EFE. Numărul maxim de persoane a fost atins miercuri seară, când pelerinii s-au înghesuit pe esplanada sanctuarului şi au celebrat astfel miracolul de la Cova da Iria (Grota Sfintei Irina) unde, potrivit tradiţiei creştine, Fecioara Maria li s-a arătat unor copii păstori.

Cum a decurs pelerinajul

La ceremonia nocturnă, cardinalul portughez José Tolentino Mendonça s-a rugat ca pandemia „să nu devină o criză a speranţei„.

Pentru a minimiza riscurile de contagiere, intrarea în lăcaş a fost posibilă doar prin opt porţi semnalizate, prevăzute cu dispersoare de gel antiseptic, iar esplanada a fost împărţită în cercuri în care puteau sta doar membrii aceluiaşi nucleu familial.

Potrivit unor surse ale sanctuarului, cu excepţia unui grup de pelerini din Austria, restul credincioşilor au fost portughezi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...