Sanitas: Vaccinarea obligatorie pentru personalul medical din România nu se justifică

Federaţia Sanitas România consideră că obligativitatea vaccinării personalului sanitar de la noi din țară nu este justificată.

De asemenea, sindicatul este de părere că nici impunerea testării periodice pe banii angajaţilor din sistemul medical nu se justifică.

Conform unui raport, doar 60% dintre angajaţii din spitalele publice s-au vaccinat anti-COVID ori au trecut prin boală în ultimele 6 luni. Deoarece acest procent este de aporoape 2,5 ori mai mare decât rata naţională a vaccinării, „nu se justifică legiferarea obligării angajaţilor din sistemul sanitar la vaccinare”, se arată într-un comunicat Sanitas preluat de Agerpres.

Federaţia Sanitas apreciază că gradul de imunizare, prin vaccinare sau prin trecerea prin boală, a angajaţilor din sistemul public de sănătate, este apropiat de valoarea necesară atingerii imunităţii de grup.

„Pe categorii profesionale, cea mai mare rată procentuală este înregistrată în rândul medicilor (71,36%), iar cea mai scăzută în rândul personalului sanitar auxiliar (52,8%). În baza datelor colectate, putem concluziona că numărul personalului imunizat prin vaccinare sau în urma trecerii prin boală este foarte aproape de valoarea procentuală necesară atingerii acelui nivel numit ‘imunizare în masă’ sau ‘imunizare de turmă’. În consecinţă, considerăm că în interiorul categoriei de populaţie ‘salariaţi în sistemul sanitar public’ pericolul transmiterii şi infectării este minim”, se precizează în comunicatul organizaţiei sindicale.

Federaţia Sanitas consideră că rata medie de 60,14% de angajaţi din sistemul sanitar vaccinaţi sau trecuţi prin boală demonstrează că personalul sanitar nu constituie un risc major de infectare.

Datele publicate de Federaţia Sanitas iau în considerare situaţia actuală a peste 90.300 de angajaţi din sistemul public de sănătate, potrivit comunicatului. Recent, România a depăşit pragul de 5 milioane de persoane vaccinate cu cel puţin o doză.

2 COMENTARII

  1. Țările de pe glob văd fenomen similar în care vaccinații sunt reinfectați cu Covid. Statisticile demonstrează că vaccinul răspândește efectiv boala!
    În Gibraltar, o peninsulă din Spania, aproape 99% din populație este complet vaccinată – conform informațiilor furnizate de Google.
    Datele sunt în concordanță cu statisticile observate în Israel, care arată că varianta delta se desfășoară în pofida faptului că majoritatea populației este complet vaccinată.
    Singapore a apărut ca o altă țară în care vaccinatul pare să răspândească Covid, guvernul dezvăluind că aproximativ trei sferturi din noile infecții cu Covid-19 provin de la persoanele vaccinate .
    Între timp, în Suedia, unde rata de vaccinare se situează la un nivel scăzut de 39 la sută și guvernul nu aplică măști de față, au fost zero decese Covid.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Cifrele dezastrului pentru România după privatizarea Petrom EXCLUSIV

Legea care a “legalizat” vânzarea Petrom către OMV este nulă de drept. PUTEREA.RO vă prezintă ÎN EXCLUSIVITATE date care demonstrează, încã de la momentul...