Șansa de pe urmă pentru Simona Halep: participarea la JO Paris 2024 tot mai aproape

Publicat: 18 apr. 2024, 20:12, de Victor Scarlat, în SPORT , ? cititori
Șansa de pe urmă pentru Simona Halep: participarea la JO Paris 2024 tot mai aproape

Pe ultima sută de metri, Simona Halep are șanse mari să prindă un loc pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024, aceasta fiind și ultima posibilitate pentru fostul lider mondial  la tenis de a lua parte la această competiție.

Halep a primit această șansă după ce Federația Română de Tenis a depus dosarul pentru obținerea a două wild-carduri la Jocurile Olimpice pentru Simona Halep și Irina Begu.

Jucătoarea româncă de tenis a mai participat în 2012 la Jocurile Olimpice de la Londra, dar a părăsit competiția in primele tururi, atât la simplu, cât și la dublu. Poate că de data aceasta va avea mai mult noroc.

Informația legat de JO de la Paris a venit din partea lui Gabriel Moraru, directorul general al Federației Române de Tenis, responsabil cu lotul României pentru Jocurile Olimpice. Acesta a precizat că a depus depună dosarul prin care cere un wild-card pentru JO Paris pentru Simona Halep – locul 1.146, la acest moment, cât și pentru Irina Begu, locul 128 WTA.

„Luni (n.r. 15 aprilie) am depus dosarul, formularul respectiv și cele două scrisori de susținere din partea avocatului Simonei Halep și a lui Darren Cahill.

Totodată, în cursul zilei de marți (16 aprilie) am depus și pentru Irina Begu, care și-a arătat și ea interesul de a obține o excepție.

S-ar putea să ajungem, sper să avem norocul să  ajungem la maximum de sportive acceptate. Avem fete care sunt în cursă, avem cele două excepții. Dacă reușim să primim măcar una dintre ele, avem bătaie mare”, a afirmat  Gabriel Moraru.

Simona Halep are 32 de ani, iar pentru ea aceasta ar putea fi ultima șansă de a participa la o nouă ediție a Jocurilor Olimpice, la 12 ani distanță de la prima. Poate că, acum, va fi cu ceva mai mult noroc.