Șantierele navale Vard Brăila și Tulcea fuzionează

Șantierele navale Vard Brăila și Vard Tulcea vor fuziona începând cu data de 30 iunie 2021. Procesul de integrare a celor două șantiere a fost lansat în urma deciziei luate la nivelul grupului Fincantieri, din care VARD face parte.

„Fuziunea reduce costurile de producție, simplifică procesul decizional, reduce costurile administrative, elimină activitățile duble sau paralele, combină activitățile de serviciu desfășurate în cele două șantiere, sporind calitatea la nivel general, și oferă o mai bună gestionare a activelor și resurselor celor două șantiere. Acest pas important este un demers pentru a ne spori competitivitatea, pentru a ne susține creșterea, oferind o perspectivă solidă pentru șantierele navale VARD din România. Este, de asemenea, un demers care confirmă angajamentul VARD și Fincantieri pentru angajații care lucrează cu noi de atâția ani”, subliniază Alberto Maestrini, CEO VARD.

Fuziunea va duce la crearea celui mai important jucător de pe piața românească în industria construcțiilor navale, cu peste 5.000 de angajați proprii și alți 2.000 de angajați ai companiilor care lucrează pe cele două șantiere.

Operațiunile nu vor fi afectate de fuziune

Activitatea zilnică de producție a celor două șantiere nu va fi afectată de fuziune, care, de asemenea, nu va avea niciun impact asupra locurilor de muncă, potrivit companiei. Iar consecințele proceselor de eficientizare vor fi gestionate prin fluctuația naturală de personal.

„Nu vor exista reduceri de salarii sau beneficii, iar accesul angajaților la oportunitățile de a avansa în carieră, cu modificări salariale aferente, se va baza ca și până acum pe activitatea desfășurată de fiecare în parte în contextul mai larg al performanțelor înregistrate de companie. Construcțiile navale sunt un sector complex, care necesită abilități și experiență și toți angajații sunt foarte importanți pentru companie”, spun cei de la Vard.

Fuziunea are la bază modelul operațional și de business al Fincantieri, în care o singură companie încorporează mai multe șantiere navale.

Cu sediul central în Norvegia și cu aproximativ 8.200 de angajați, Vard operează platforme de construcții navale în Norvegia, România, Brazilia și Vietnam. Prin intermediul filialelor sale specializate, Vard dezvoltă sisteme de alimentare și automatizare, echipamente de manipulare și soluții pentru nave și oferă servicii de proiectare și inginerie în cadrul industriei maritime globale.

Acționarul majoritar al Vard este Fincantieri Oil & Gas S.p.A, o filială deținută în totalitate de Fincantieri S.p.A., cu sediul în Trieste, Italia, și un istoric de construcție de peste 7.000 de nave.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...