Săptămâna Europeană a Mobilităţii – PMB: Trasee speciale de autobuz, concursuri şi plimbări cu tramvaiul de epocă

Expoziţii, trasee turistice, concursuri şi plimbări cu tramvaiul de epocă fac parte din programul Săptămânii Europene a Mobilităţii, care se va desfăşura în perioada 16 – 22 septembrie.

Evenimentele sunt organizate de Primăria Capitalei şi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti – Ilfov (TPBI).

Pe 17 şi 18 septembrie, între orele 10,00 – 18,00, la intrarea din Piaţa Charles de Gaulle a Parcului Regele Mihai I, TPBI va prezenta proiectele de mobilitate iniţiate şi aflate în curs de dezvoltare la nivelul Regiunii Bucureşti – Ilfov. La expoziţie vor fi prezente şi vehiculele, echipamentele şi efectivele de câini şi de cai ale Jandarmeriei Române, iar poliţişti de la Brigada Rutieră le vor explica copiilor şi tinerilor cum să circule corect pe drumurile publice.

Tot pe 17 şi 18 septembrie, între orele 10,00 – 18,00, TPBI va înfiinţa trasee speciale de autobuz – „Green Line”, care vor avea staţii în principalele puncte de interes din Capitală şi în zonele adiacente parcurilor, dar şi în puncte cu atracţii turistice din Ilfov: Palatul Mogoşoaia, Muzeul Atelier din Piscu, Mănăstirea Cernica, Mănăstirea Pasărea, Mănăstirea Vlad Ţepeş.

Concursul „TPBI Go!” urmăreşte încurajarea publicului, în special a tinerilor, să utilizeze transportul public şi cel alternativ, nepoluant.

Vor avea loc, de asemenea, un concurs de fotografie („Fotografii – Transportul public din Bucureşti şi Ilfov”) şi un concurs online cu premii, pe site-ul www.tpbi.ro („Quiz – Transportul public din Bucureşti şi Ilfov”).

Pe 17 septembrie va avea loc Ziua porţilor deschise, iar publicul va avea acces între orele 09,00 şi 15,00 la depoul de tramvaie Dudeşti al STB SA şi la Muzeul STB.

Pe 18 septembrie, între orele 09,00 şi 14,00, pasionaţii tramvaielor se vor putea plimba cu un model de epocă pe traseul: Depoul Dudeşti – Piaţa Hurmuzachi – Bucur Obor – Depoul Victoria – Lizeanu – Piaţa Sf. Gheorghe şi retur.

Pe traseele speciale „Green Line”, cât şi la plimbarea cu tramvaiul de epocă sunt valabile toate titlurile de călătorie din oferta tarifară a TPBI, informează municipalitatea. Detalii despre traseele autobuzelor „Green Line” şi despre concursuri, pe site-ul www.tpbi.ro.

Săptămâna Europeană a Mobilităţii reprezintă o iniţiativă a Comisiei Europene, prin care, în aceeaşi perioadă, în fiecare an, se încearcă găsirea de soluţii inovatoare la problemele actuale de mobilitate urbană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...