Șapte localități din Arad au intrat în scenariul roșu. Școlile trec la sistemul online

Şapte localităţi din judeţul Arad au depăşit rata de incidenţă a noilor cazuri de COVID-19 de 3 la 1.000 de locuitori, astfel că autorităţile au decis trecerea activităţilor de învăţâmânt în sistem online timp de 14 zile.

Conform Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Arad, localităţile în care rata incidenţei este de peste 3 cazuri la 1.000 locuitori sunt: Chişineu-Criş (incidenţă de 3,75), Curtici (4,81), Vărădia de Mureş (4,03), Zerind (3,37), Tauţ (4,26), Vârfurile (4,32) şi Şimand (4,69).

ISJ Arad a anunţat, marţi, că în contextul incidenţei cazurilor COVID-19 în judeţ, 35 de unităţi şcolare vor funcţiona în scenariul roşu în următoarea perioadă, 226 vor fi în scenariul galben, iar 186 vor rămâne în scenariul verde.

Totodată, din cauza confirmării unor cazuri pozitive în rândul elevilor sau al cadrelor didactice, 67 de clase de elevi sau grupe de grădiniţă, cuprinzând 1.732 de copii, vor funcţiona în „scenariul roşu”.

Săptămâna trecută, 15 unităţi şcolare din judeţ şi 68 de formaţiuni de studiu se aflau în scenariul roşu, iar rata incidenţei era mai mare de 3 la 1.000 de locuitori în patru localităţi, respectiv Curtici, Zerind, Livada şi Tauţ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...