Sărbători de iarnă în pandemie. Ce recomandări face OMS

Sărbătorile de iarnă din 2020 vor fi atipice față de anii anteriori din cauza pandemiei. Organizația Mondială a Sănătății vine cu niște recomandări pentru perioada în care în mod normal participă la petreceri tematice de Crăciun.

Recomandările OMS vin mai ales în contextul în care s-a constatat că după petreceri se înregistrează o creștere a numărului de cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus.

Este incredibil de dificil pentru că, în special în perioada sărbătorilor, vrem foarte tare să fim cu familia noastră. Însă în unele cazuri, a nu avea o mare reuniune de familie este opţiunea cea mai sigură”, a subliniat Maria Van Kerkhove, responsabilă cu gestionarea pandemiei în cadrul OMS, citată de AFP și Agerpres.

Recomandările OMS sunt și pentru petrecerile tematice de Crăciun dar și pentru Ziua Recunoștinței, sărbătoare pe care de regulă americanii o petrec alături de familie.

Reprezentantul OMS oferă ca alternativă celebrarea acestor sărbători în spațiul online.

„Chiar dacă nu puteţi sărbători împreună anul acesta, puteţi găsi mijloace de a sărbători când aceasta (pandemia) se va sfârşi (….)Așa facem în familia mea şi vom sărbători pe cinste atunci când (pandemia) se va sfârşi”, este recomandarea acesteia.

În Canada Ziua Recunoștinței se serbează pe 12 octombrie. Experții au sesizat o creștere a numărului de cazuri după această sărbătoare.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole