SARS-CoV-2: Speranțe în ceea ce privește o testare mai eficientă

La finele lunii septembrie va fi lansat un test rapid pentru depistarea noului coronavirus, a anunțat grupului farmaceutic elvețian Roche, ceea ce oferă speranțe pentru o testare mai eficientă.

Rezultatul va fi disponibil, potrivit specialiștilor, în 15 minute. Testul va fi mai întâi disponibil în țările care recunosc „marcajul CE”. O etichetă obligatorie pentru produsele care urmează să fie comercializate în Uniunea Europeană.

SARS-CoV-2: 40 de milioane de teste

Grupul dorește, de asemenea, să depună „o cerere de autorizare în regim de urgență” la Agenția SUA pentru Medicamente (FDA), potrivit cnbc.com. După lansare, 40 de milioane de teste rapide Covid – 19 vor fi disponibile în fiecare lună. Capacitatea se va dubla până la sfârșitul acestui an. Pentru a satisface cererea de testare a sistemelor de sănătate din întreaga lume. Testul urmează să fie lansat în parteneriat cu SD Biosensor Inc. O companie sud-coreeană, care are deja la active numeroase teste. Și cu care Roche are un acord de distribuție la nivel mondial.

Testările care vizează prezența sau expunerea în trecut la virusul SARS-CoV-2 reprezintă un mijloc esențial de combatere a epidemiei de COVID-19 și a crizei de sănătate publică asociate, conform ec.europa.eu.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole