Sărutul lui Brâncuși, o operă care nu trebuie ratată de vizitatori

Raluca Turcan a vizitat astăzi expoziția Art Safari-Love Edition pentru a putea vedea de aproape Sărutul, faimoasa capodoperă a lui Brâncuși. ”Invit bucureștenii să vină să o vadă în expoziție. Este un privilegiu de care ar fi păcat să nu profite”, a spus Ministrul Culturii cu ocazia vizitei.

Ministrul Culturii, Raluca Turcan a dorit foarte mult să se numere printre vizitatorii Art Safari – Love Edition pentru a putea fi aproape de sculptura brâncușiană Sărutul prezentă printre numeroasele capodopere de la Art Safari.

”Sărutul este o foarte mică parte din întreaga operă a lui Constantin Brâncuși. Trebuie să vă spun că emoția mea a fost foarte puternică în clipa în care m-am apropiat de această capodoperă. Din fotografii și tablouri sculptura părea mult mai mare, dar când o vezi în realitate realizezi că e mult mai mică, dar plină de semnificații. Pentru mine este prima dată când o văd așa de aproape, deci mă bucur foarte mult că am revenit în această expoziție pentru a vedea această capodoperă a patrimoniului nostru național și îndemn publicul să vină să viziteze expoziția – ediția de anul acesta este una de excepție, iar această parte din opera lui Brâncuși este realmente un privilegiu pe care ar fi păcat să îl rateze.”

Ministrul Culturii a mai adăugat că și-a propus să aducă oamenii mai aproape de cultură în mandatul său, iar prezența lui Brâncuși la Art Safari nu e întâmplătoare, intenționează să multiplice acest gen de promovare a culturii la nivel național. Brâncuși prin operele sale va fi prezent și la Timișoara, în cadrul programului Timișoara Capitală Culturală. ”Invit iubitorii de Brâncuși, de cultură și de frumos să îl vadă pe Brâncuși ori de câte ori au ocazia în cadrul expozițiilor”, a mai spus Turcan.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole