Şase sectoare de drumuri judeţene din Botoşani sunt închise circulaţiei din cauza viscolului

Publicat: 13 feb. 2021, 15:30, de Răzvan Zamfir, în SOCIAL , ? cititori
Şase sectoare de drumuri judeţene din Botoşani sunt închise circulaţiei din cauza viscolului
Viscol si zapada

Şase sectoare de drumuri judeţene din Botoşani sunt închise circulaţiei, sâmbătă dimineaţă, din cauza viscolului puternic care a afectat Nordul şi Estul judeţului, se arată într-un comunicat de presă transmis de Consiliul Judeţean (CJ), scrie Agerpres.

Oficialii CJ informează că este închis traficul rutier pe următoarele sectoare de drum judeţean: Coţuşca – Rădăuţi Prut (DJ 282), Mileanca – Coţuşca (DJ 293), Avrămeni – Mitoc (DJ 294A), Borolea – Zahoreni (DJ 294 C), Dângeni – Hăneşti (DJ 282) şi Dângeni – Mihălăşeni (DJ 294).

„Viscolul pune mari probleme în Nordul şi Estul judeţului. În această dimineaţă (sâmbătă dimineaţă n.r.) sunt închise şase sectoare de drum din cauza zăpezii, sectoare pe care se acţionează cu toate forţele, dar din cauza viscolului puternic activitatea drumarilor este îngreunată şi chiar anihilată pe anumite sectoare. De exemplu, vineri noapte s-a acţionat la Coţuşca şi, imediat ce drumul a fost deszăpezit, viscolul l-a blocat din nou”, se precizează în comunicatul CJ.

Pe de altă parte, trei drumuri naţionale din judeţul Botoşani sunt închise circulaţiei până în jurul orei 11,00, a anunţat, sâmbătă, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi.

Potrivit sursei citate, din cauza viscolului, circulaţia este întreruptă de vineri seară pe drumurile naţional DN24C Bădărăi – Româneşti; DN29 Botoşani – Manoleasa şi DN29A Hudeşti – Rădăuţi-Prut.

De asemenea, DRDP Iaşi informează că un al patrulea drum, DN 29D Botoşani – Ştefăneşti, care a fost închis vineri seară, a fost redeschis traficului sâmbătă dimineaţă.