Satu Mare: Centru regional de colectare a ajutoarelor pentru Ucraina organizat la Hamleu

Un centru regional de colectare a donaţiilor pentru cetăţenii ucraineni a fost operaţionalizat, marţi, la Halmeu, sub coordonarea Prefecturii Satu Mare şi cu sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Someş – prin Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Satu Mare.

Potrivit precizărilor făcute de reprezentanţii Instituţiei Prefectului pe contul oficial de Facebook, centrul a fost organizat având în vedere numărul mare de oferte de ajutorare pentru cetăţenii ucraineni.

„Centrul funcţionează în localitatea Halmeu, coordonate GPS 47°58’41.9″N 23°02’22.0″E 47.978297, 23.039446 – în locaţia cunoscută de localnici sub denumirea ‘Grădina Verde’, spaţiu pus la dispoziţie cu generozitate de către domnul Rareş Bilanici. (…) Prin crearea acestui centru se doreşte eficientizarea transmiterii informaţiilor între cei care oferă şi potenţialii beneficiari, dar şi acordarea de sprijin către entităţile care doresc să ofere ajutoare şi nu au posibilitatea să asigure transportul în Ucraina”, se arată în postarea menţionată.

La centrul din Halmeu au sosit deja primii paleţi cu ajutoare, cu sprijinul Sectorului Social al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureşului şi Sătmarului.

„Toate intenţiile de donare vor fi preluate prin Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Satu Mare – acesta poate fi contactat telefonic la numerele 0261736145 sau 0758836017 sau prin e-mail la adresa cjcci@isusatumare.ro, care va oferi asistenţă şi informaţii în timp real pentru gestionarea cu eficienţă a tuturor activităţilor conexe depozitului”, adaugă reprezentanţii autorităţilor judeţene.

Conform acestora, centrul a fost organizat ca rezultat al întâlnirii dintre prefectul judeţului Satu Mare, Roca Radu, şi deputatul Roksolana Pidlasa, din Parlamentul Ucrainei.

Toate donaţiile colectate vor fi transportate de către partea ucraineană într-un centru regional din Transcarpatia, de unde vor fi distribuite mai departe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

La un pas de tragedie, tot în Dâmbovița. O cisternă cu...

O nouă tragedie era să aibă loc tot în județul Dâmbovița. O cisternă plină cu GPL a acroșat un parapet pe autostrada București-Pitești și...