Scad infecțiile cu varianta Delta după administrarea celei de-a treia doze de vaccin

La mai puţin de o lună de la debutul campaniei de administrare a unei a treia doze de vaccin pentru Covid-19, în Israel au apărut primele semne ale impactului acesteia asupra ratei de infectare şi a formelor grave de îmbolnăvire cauzate de varianta Delta a coronavirusului, informează Reuters.

Primul caz confirmat cu varianta Delta a fost în luna iunie, chiar când ţara începea să beneficieze de efectele celei mai rapide campanii de vaccinare.

Cu economia deschisă şi majoritatea restricţiilor eliminate, Israelul a trecut rapid de la un număr cu o singură cifră al infecţiilor  şi niciun deces la circa 7.500 de cazuri zilnice săptămâna trecută, 600 de persoane spitalizate în stare gravă şi peste 150 de decese.

Pe 3 iulie, Israelul a început să administreze a treia doză a vaccinului dezvoltat de Pfizer şi BionTech persoanelor de peste 60 de ani, fiind prima ţară care a făcut acest lucru.

Joi, eligibilitatea a fost extinsă la persoanele cu vârste de cel puţin 30 de ani care au primi a doua doză acum cel puţin 5 luni, afirmând că vârsta ar putea fi redusă în continuare.

În ultimele 10 zile, pandemia a început să scadă la prima grupă de vârstă, din care au fost vaccinate deja cu a treia doză peste 1 milion de persoane, potrivit datelor Ministerului Sănătăţii şi specialiştilor intervievaţi de Reuters.

Rata de răspândire a bolii în rândul persoanelor vaccinate cu vârsta de peste 60 de ani, cunoscută sub numele de rata de reproducere – a început să scadă constant în jurul datei de 13 august şi a coborât sub 1, indicând faptul că fiecare persoană infectată transmite virusul la mai puţin de o altă persoană. O rată de reproducere mai mică de 1 înseamnă că un focar cedează.

Specialiştii au spus că rapelurile au un impact asupra infecţiilor, dar că şi alţi factori contribuie probabil şi la declin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...