Scade rata de infectare din București. Când se renunță la restricții

Rata de infectare cu coronavirus a scăzut la 2,98 în Capitală. Primele relaxări ale măsurilor restrictive ar putea începe de luni.

Prefectul Capitalei a precizat că măsurile de relaxare ar putea fi luate duminică și vor intra în vigoare luni.

Rata de incidență cumulată calculată la 14 zile a coborât în Capitală la 2,98 potrivit datelor transmise vineri de DSP.

Prefectul Alin Stoica a precizat, într-o intervenție la digi24, că vor fi așteptate 48 de ore pentru a dispune măsurile de relaxare.

Duminică ar trebui să aibă loc ședința Comitetului pentru Situații de Urgență al Municipiului București în care se va decide reluarea activității restaurantelor și a sălilor de spectacole sau sport.

Se relaxează restricțiile

Potrivit legislaţiei, la scăderea incidenţei COVID-19 sub 3 la mia de locuitori, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/ sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 6:00 – 22:00, dacă incidenţa cumulată la 14 zile din judeţ/localitate este mai mare de 1,5 şi mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori şi este interzisă la depăşirea incidenţei de 3/1.000 de locuitori.

Organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/ sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului, dacă incidenţa cumulată la 14 zile din judeţ/localitate este mai mare de 1,5 şi mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori şi este interzisă la depăşirea incidenţei de 3/1.000 de locuitori. Comitetului municipal pentru Situaţii de Urgenţă a decis, luni, în contextul în care incidenţa COVID-19 a scăzut sub 3,5 la mia de locuitori, că deplasarea persoanelor este permisă în Bucureşti până la ora 22:00 şi în weekend, că operatorii economici pot funcţiona şi vineri, sâmbătă şi duminică până la ora 21:00, iar sălile de sport/fitness se pot redeschide.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...