Scandal: Alegerile locale încing încă spiritele la Botoșani

Scandal monstru la Botoșani între cei doi candidați la funcția de primar. Aceștia s-au dat în judecată și au contestat alegerile.

Judecătorii de la Tribunalul Botoşani au anulat hotărârile Biroului Electoral de Circumscripţie Municipal Botoşani care prevedeau renumărarea tuturor voturilor nule, dar şi renumărarea tuturor voturilor în 18 secţii de votare din municipiu, potrivit unei hotărâri adoptate de Tribunal, se arată pe portalul instanţelor de judecată.
Renumărarea voturilor a fost dispusă la cererea candidatului PNL la funcţia de primar al municipiului Botoşani, actualul primar Cătălin Flutur, însă hotărârile BECM au fost contestate de candidatul PSD, Cosmin Andrei.

„Se resping cererile de intervenţie accesorie formulate de Flutur Cătălin-Mugurel şi PNL privitoare la aceste hotărâri”, precizează Tribunalul.

Pe de altă parte acesta suține că se aștepta la o astfel de decizie a magistraților dar susține că va dovedi că a avut dreptate.

„Între timp am obţinut zeci şi zeci de probe concrete, indubitabile, referitoare la nereguli mari petrecute în cadrul procesului electoral. Vom depune în recurs toate aceste probe, care arată cum s-au produs neregulile şi chiar oferă indicii privind fraudarea alegerilor. Rezultatul real al votului exprimat de botoşăneni este cu totul altul”, a afirmat Flutur.

Liberalul Cătălin Flutur a pierdut alegerile pentru funcţia de primar al municipiului Botoşani la o diferenţă de 16 voturi în favoarea social-democratului Cătălin Flutur. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este candidatul AUR la șefia Consiliului Județean Maramureș

În deplasările sale prin țară, liderul AUR George Simion urmărește și identificarea unor candidați pentru alegerile locale, atât la primării, dar și la consiliile...
Justiție CCR

Surpriză: Cine sunt judecătorii pensionari respinși de CSM la examenul de...

Mai mulți magistrați pensionari s-au prezentat în urmă cu câteva zile la CSM la examenul de reîncadrare în sistem, însă nu a fost cu...