Scandal cu spălare de bani: Cui i-au confiscat anchetatorii ouăle

Un miliardar apropiat al lui Vladimir Putin face subiectul unui scandal de spălare de bani în Occident. Aproximativ 250 de polițiști au percheziționat recent 24 proprietăți din Germania ale oligarhului rus Alișer Usmanov în legătură cu presupusele încălcări ale sancțiunilor și regulilor de spălare a banilor.

Deși ar fi trăit în Bavaria în aceşti ultimi ani, în prezent acesta nu se află nici în Germania, nici în Rusia, iar anchetatorii suspectează că ar fi în  Uzbekistan, ţara sa natală, conform publicaţiei germane Spiegel.
În urma descinderilor, într-una dintre vilele lui Alișer Usmanov, din Tegernsee, au fost descoperite bijuterii rare într-un seif printre care și patru dintre celebrele ouă Fabergé. Șase dintre aceste rare bijuterii erau date dispărute iar autoritățile verifică acum autenticitatea acestora.

Usmanov este acuzat de evaziune fiscală, deoarece nu a depus nicio declarație fiscală din 2016 deși ar fi trăit ultimii ani în Germania. Potrivit Bild, amicul lui Putin are trei proprietăți de lux în Tegernsee pe care le-a cumpărat cu 21 milioane de euro.

Autenticitatea ouălor e verificată

Ouăle Fabergé sunt extrem de valoroase, unicat, și au fost realizate de către orfevrul rus Peter Carl Fabergé, la sfârșitul secolului al XIX-lea: au forma unor ouă de Paște decorate și parțial încrustate cu perle și diamante.

În 2007, un așa-numit ou Rothschild a fost vândut la casa Christie’s din Londra pentru aproximativ 12,5 milioane de euro iar ale câteva ouă sunt expuse în muzee. Zece dintre ele se află la Kremlin, Țarul Alexandru al III-lea fiind cel care a fost interesat să achiziționeze primele dintre aceste valori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole