Scandal în AUR: Secretarele și șoferii numiți președinți de partid în întreaga țară!

Publicat: 20 apr. 2024, 23:03, de Vlad Stefan Orjan, în POLITICĂ , ? cititori
Exclusiv
Scandal în AUR: Secretarele și șoferii numiți președinți de partid în întreaga țară!

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) se află în centrul unei controverse aprinse după ce a numit secretarele și chiar șoferii drept președinți de partid în toată țara. Această mișcare neobișnuită a fost criticată dur în interiorul partidului, iar tensiunile cresc de la o zi la alta.

Conform informațiilor obținute, peste 40 de președinți interimari au fost numiți, aceștia având acum puterea de a depune liste pentru diverse scopuri. Acest lucru a stârnit nemulțumirea membrilor AUR, care susțin că acești președinți interimari nu au avut niciodată documente legale și că numirea lor este arbitrară.

Conform unor surse, președinte interimar este numit, având dreptul de a semna listele de candidaturi pentru alegerile din 9 iunie 2024. În paragraful final, se menționează că această autoritate se extinde pe întreaga durată a perioadei electorale.

Situația devine și mai controversată în momentul în care se dezvăluie că majoritatea celor numiți sunt persoane care lucrau în secretariatul general al partidului sau erau angajați ai Parlamentului. Mai mult decât atât, se pare că inclusiv un șofer a fost promovat în funcție de conducere în filiala AUR din Iași.

Printre numirile controversate se află și cea a secretarei Magda în Sectorul 1, care ar avea „bucurii” la Secretarul General al partidului.

Magda AUR Sectorul 1

În Sectorul 3, Ecaterina Odajiu a fost numită președinte interimar, iar soțul ei este Mircea Gheorgheosu, purtătorul de cuvânt al AUR, surprins anterior cu substanțe interzise la intrarea în Parlament.

Scandal în AUR: Secretarele și șoferii numiți președinți de partid în întreaga țară!

În Sectorul 6, secretara Stela Florea a fost numită ca președinte interimar, cea care în 2020 a candidat la alegerile parlamentare.

stela florea AUR Sector 6

Aceste numiri bizare au provocat un val de nemulțumire și critici atât din partea membrilor partidului, cât și din partea opiniei publice. Mulți se întreabă acum care este direcția și credibilitatea AUR, odată cu astfel de decizii controversate și aparent arbitrare.

Deși conducerea AUR a încercat să minimalizeze situația, considerând inițial aceste numiri drept o greșeală, nemulțumirile persistă și tensiunile rămân la cote înalte. Este clar că acest scandal va continua să fie subiectul unor ample dezbateri în săptămânile ce urmează, iar viitorul partidului este acum mai incert ca niciodată.

Vezi mai jos mesajele de pe grupul intern al AUR prin care George Simion încearcă să inducă în eroare oamenii și să creeze o stare de confuzie, încercând să spună că este o greșeală, iar lucrurile se vor remedia. Totuși, la o săptămână distanță nimic nu s-a remediat, ba chiar au continuat numirile pentru secretarele și șoferii de partid.

Se pare că, în cazuri restrânse, au fost păstrate numiri care țin cont de coordonatorii existenți. Cu toate acestea, aceste excepții nu fac decât să sublinieze mai mult lipsa de încredere a conducerii AUR în majoritatea coordonatorilor din țară.

Situația din conducerea centrală a partidului AUR devine tot mai explozivă, iar mulți susțin că aceasta a devenit un butoi de pulbere. Se pare că oamenii au fost decapitați din pozițiile lor cu scopul de a face loc unor jocuri de putere și de a satisface anumite interesele comasaților. Există temeri că cei de la Secretariatul General vor încerca să-și impună propriii oameni în funcții cheie, inclusiv secretarele, subliniind astfel tendința de centralizare a puterii și de control asupra organizației. Aceste acuzații adâncesc și mai mult criza internă din AUR și alimentează speculațiile cu privire la agendele ascunse din spatele mișcărilor de personal.