Scandal în Parlament. Legea educației sexuale, amânată pentru la toamnă

Legea educației sexuale a generat iarăși scandal în Parlament, de data aceasta în Comisia de Muncă de la Camera Deputaților, acolo unde actul normativ a fost dezbătut după ce președintele Klaus Iohannis a trimis legea pentru a fi reexaminată.

Legea „educația sexuală vs. educația sanitară” a fost dezbătută cu scandal. Proiectul nu a primit raport, acesta fiind amânat pentru sesiunea parlamentară din toamnă.

Cearta a izbucnit între parlamentari USR și deputatul PSD Adrian Solomon. În acest timp, un deputat AUR a afirmat că „marota asta cu educația sexuală care nu e suficient făcută în România și de aia avem mame minore e o poveste”.

„Marota asta cu educația sexuală care nu e suficient făcută în România și de aia avem mame minore e o poveste. Această așa-zisă educație sexuală nu va rezolva această problemă. Este o luptă la nivel european și mondial între așa-zisul progresism sexo-marxist și o zonă mai conservatoare a societății de peste tot din lume”, a declarat Antonio Andrusceac, deputat AUR, în cadrul dezbaterilor, citat de Digi24.ro.

La rândul său, deputatul AUR Dumitrina Mitrea afirmă că nu a vazut o „atenție acordată de președinte combaterii violului asupra minorilor. Nu am văzut absolut deloc faptul că în Suedia există minore românce care practică prostituția la 14 – 15 ani. Copiii trebuie să știe ce înseamnă să te protejezi, dar nu cred că trebuie să vorbim de la o vârstă atât de fragedă când putem bulversa un copil.”

Senatorul USR-PLUS Irineu Darău, membru în comisia de muncă din Senat și autor a mai multor amendamente la acest proiect, a încercat să ia cuvântul dar a fost întrerupt de deputatul PSD Adrian Solomon, fost președinte al acestei comisii în legislatura trecută.Ulterior, el s-a contrat cu deputatul USR Cristian Seidler.

„Mulțumesc că nu mă întrerupeți cum nu v-am întrerupt nici eu. Regula bunului simț de 7 ani de acasă, este inadmisibil ce faceți, vă cunoaște toată țara”, a spus Cristian Seidler, deputat USR PLUS.

„Regula bunului simț este să nu bați câmpii”, a răspuns Adrian Solomon, deputat PSD.

„Ce discutăm acum nu este dacă informațiile astea ajung la ei, ci dacă ne bazăm pe Youtube, Facebook, mica șușoteală sau ne bazăm pe un cadru unde există profesioniști, o responsabilitate a informaţiilor transmise”, a declarat la rândul său deputatul USR PLUS Oana Țoiu, președintele comisiei de muncă.

Parlamentul se află în vacanță parlamentară până la 1 septembrie, însă comisiile pot lucra și da rapoarte. Acest proiect care a înlocuit „educație sexuală” cu „educație sanitară” și a condiționat-o de un acord scris al părinților, mai precis solicitarea președintelui Klaus Iohannis, va intra din nou în dezbatere la toamnă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole