Scandal în PMP: Președintele denunță o adunare ilegală a partidului. „Nu legitimăm nicio decizie luată de acest grup”

Liderul Mișcării Populare, Cristian Diaconescu, susține că mai mulți membri ai grupării au organizat o adunare nestatutară și au luat decizii în numele conducerii PMP. Este vorba de demiterea și numirea unor persoane iar toate acestea vor fi anulate.

În această dimineață, am avut o surpriză neplăcută să constat că un grup de „organizatori binevoitori”, au convocat aseară o adunare, pe care au denumit-o în mod ILEGAL Colegiu Național (conform Statutului Partidului – urmează să revin cu detalii). Au încercat să legitimeze aceasta adunare, inducând în eroare participanții că eu și colegii mei din Conducerea Centrală am fi parte din această inițiativă”, a transmis Diaconescu joi.

Acesta susține că nu a știut de inițiativa colegilor săi și că toate deciziile luate în respectiva adunare vor fi anulate.

Ca să fie clar, NU am inițiat, NU am participat la întâlnire, NU legitimăm nicio decizie pe care ar fi luat-o acest grup, organizat în mod nestatutar. Deciziile de demitere și numire a altor persoane pe loc, cât și așa-zisul Congres anunțat pentru februarie sunt ilegale, urmând ca cei care au organizat această inițiativă să cunoască consecințele în scurt timp”, a adăugat Diaconescu.

Acesta mai susține că pozițiile exprimate pe pagina oficială a partidului nu reprezintă poziția oficială a Conducerii Centrale.

Deciziile controversate

Conform postării făcute pe paginala oficială a partidului, Colegiul Național al PMP s-a întrunit statutar în data de 12 ianuarie 2022, cu prezența a 46 de membri din 69, și a decis convocarea Congresului PMP în data de 19 februarie 2022, la București, pentru alegerea unei noi conduceri.

La ședința Colegiului Național au participat liderii filialelor PMP Iași, PMP Prahova, PMP Caraș Severin, PMP Bistrița Năsăud, PMP Suceava, PMP București, PMP Sector 1, PMP Sector 3, PMP Sector 4, PMP Sector 6, PMP Buzău, PMP Maramureș, PMP Sălaj, PMP Dolj, PMP Gorj, PMP Bacău, PMP Mehedinți, PMP Mureș, PMP Botoșani, PMP Cluj, PMP Hunedoara, PMP Satu Mare, PMP Covasna, PMP Harghita, PMP Giurgiu, PMP Ialomița, PMP Tulcea, PMP Vaslui, PMP Vâlcea, PMP Vrancea, PMP Suceava, precum și alți lideri ai PMP care sunt membri ai Colegiului Național – aleși locali și vicepreședinți.
Având în vedere situația internă a partidului și nevoia unei evaluări, PMP a decis convocarea Congresului pentru alegerea unei noi conduceri naționale.
„Regretăm declarațiile domnului președinte Cristian Diaconescu cu privire la întrunirea statutară a Colegiului Național PMP prin care sugerează că toți liderii PMP care s-au întrunit au o altă agendă. Precizăm că la ședința Colegiului Național nu s-a discutat despre relația cu alte partide, despre nicio fuziune sau alianță. PMP își continuă propriul drum, fiind al treilea partid la nivel național ca număr de aleși locali”, se arată pe pagina oficială a PMP.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...