Scandal în PNL. Nepotul lui Blaga vrea cu orice preț șefia PNL Timiș

În urma pierderii fotoliului de primar al Timișoarei, Nicolae Robu a rămas și fără șefia organizației PNL Timiș, locul său fiind ocupat interimat de către actualul președinte al Consiliului Județean Timiș, Alin Nica. Dar, acum se dă luptă aprigă și cu scandal pentru șefia PNL Timiș între două tabere.

Pîrtea, tovarășul lui Grindeanu

Astfel, până la congresul PNL din vară fiecare organizație liberală județeană trebuie să-și stabilească echipa de conducere la nivel județean. Dar, până la alegerea noii echipe locale de conducere, atmosfera în organizația PNL Timiș a devenit extrem de tensionată.

Motivul? Deputatul PNL de Timiș, rectorul de la Universitatea de Vest Timișoara, Marilen Pîrtea, rudă cu fostul lider PD-PNL, Vasile Blaga, mai exact nepotul „Buldogului”, amândoi fiind din Ștei-Bihor, vrea cu orice preț șefia organizației județene a PNL Timiș.

El mizează pe susținerea unchiului Blaga dar și a liderul PNL Ludovic Orban și a senatoarei PNL de Timiș, Alina Gorghiu. În schimb, majoritatea primarilor din Timiș nici nu vor să audă de Pîrtea și-l susțin pe actualul președinte al CJ Timiș, Alin Nica.

Mai mult, primarii din Timiș l-au etichetat pe Pîrtea ca fiind un apropiat al fostului premier PSD Sorin Grindeanu, fiind cunoscut faptul că în anii trecuți ambii  erau ca frații la PSD, mai ales că au fost colegi de cămin în studenție.

Afacere controversată a căminelor studențești

Presa locală a semnalat că Marilen Pîrtea a fost implicat în anii trecuți într-o afacere controversată. În 13 aprilie 2013, rectorul Pîrtea inaugura lucrările la noul campus universitar din Timișoara, format din două cămine, cu 700 de locuri, sală de conferințe și spații comerciale.

O investiție estimată la acea vreme la 16 milioane lei. Dar imediat după ce s-au tăiat panglicile, șantierul s-a închis. Firma câștigătoare, SC Marrati Construcții SRL Giamata a intrat în insolvență.

Interesant este faptul că, în martie, 2013, cu o lună înainte de inaugurarea lucrărilor, patronul societății câștigătoare, Ovidiu Rațiu era arestat într-un dosar de evaziune fiscală, implicat, alături de țiganii din Strehaia, în fabricarea de facturi false.

Potrivit proiectului, la licitația pentru această lucrare au participat 15 firme din țară și din străinătate, fiind preferată în cele din urmă, societatea SC Morrati Construcții SRL Giamata, care, la puțin timp după inaugurarea lucrărilor a intrat în insolvență, iar patronul său era în arest preventiv pentru evaziune fiscală.

Trebuie menționat, de asemenea, prețul foarte ridicat pentru construcția căminelor studențești, un apartament cu 2 camere ajungând la un suma de 80 000 de euro, cât un apartament cu 4 camere din Timișoara.

Amintim și faptul că aceeași firmă a obținut și lucrările la Sala Polivalentă a Universității Politehnica, unde rector este Vasile Ștefan, văr al lui Vasile Blaga, deci rudă cu rectorul de la Universitatea de Vest. Și această investiție era blocată în 2016.. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...