Scandal la AFIR: Veniturile salariale întârziate și acuzații grave de corupție

Publicat: 25 feb. 2024, 11:02, de Vlad Stefan Orjan, în Dezvăluiri , ? cititori
Scandal la AFIR: Veniturile salariale întârziate și acuzații grave de corupție

Angajații Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) sunt în revoltă în această lună, după ce veniturile salariale nu au fost acordate la timp, iar reacția conducerii a fost una „încețoșată”. Oamenii din cadrul AFIR, care gestionează sume considerabile de bani și se asumă responsabilități serioase, sunt acum în fața unei situații dificile.

Îngrijorările crescătoare ale angajaților sunt alimentate de suspiciuni privind legături între unii colegi și firmele de consultanță, precum și beneficiarii de proiect. „Au fost cazuri când au fost condamnați, au fost prinși în flagrant etc.”, a declarat unul dintre angajați, subliniind că aceste probleme nu trebuie ignorate.

Cu toate acestea, atmosfera la AFIR a devenit tensionată, agenția fiind acuzată că a devenit o „feudă” a unor politicieni, cu un director general din județul bogat al țării, Călărași. În ciuda acestor probleme, există și o tendință de curățenie morală în cadrul agenției.

Îngrijorările angajaților cu privire la drepturile lor și la gestionarea agenției cresc, iar întrebările lor rămân fără răspunsuri satisfăcătoare. Deși se plâng că salariile lor sunt mici în comparație cu responsabilitățile lor, conducerea pare să fie preocupată să-și mențină privilegiile și pozițiile.

În plus, există acuzații că litigiile din cadrul agenției sunt pierdute în mod constant, fără ca cineva să plătească pentru consecințe. Aceste probleme adâncesc disconfortul și frustrarea angajaților, care se întreabă dacă mai pot fi asimilați funcționarilor din comune.

În contextul acestor evenimente, angajații AFIR se întreabă de ce indemnizația pentru hrană nu a fost acordată în timpul concediilor de odihnă și de ce interpretările eronate ale legislației rămân fără sancțiuni. Revendicările lor devin tot mai puternice într-un climat de incertitudine și nemulțumire crescândă în cadrul agenției.