Scandal la Ministerul Economiei între Claudiu Năsui și Virgil Popescu

Noul ministru al Economiei, Claudiu Năsui, este disperat să-și impună în instituția pe care o conduce pe cei trei secretari care au revenit, prin negociere, celor de la USR. Numai că a apărut o problemă care a generat un nou scandal în coaliția de guvernare.

Deocamdată, Claudiu Năsui nu a reușit să promoveze în Guvern hotărârea privind funcționare Ministerului Economiei, Antrepenoriatului și Turismului rezultat din fostul minister al Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, cu număr de posturi, atribuții, organigramă etc. Dar, în schimb, vrea cu orice preț să-i demită pe doi dintre secretarii de stat Liviu Rogojinaru și Răzvan Pîrjol, impuși de PNL pe mandatul fostului ministru Virgil Popescu, ajuns acum ministrul Energiei.

Contactat telefonic, secretarul de stat, Răzvan Pîrjol a declarat în exclusivitate pentru Puterea.ro, că a fost anunțat de ministrul Claudiu Năsui, despre intenția de a-l înlocui din funcție.

„În acest moment nu am fost demis oficial. Însă, în singura discuție pe care am avut-o cu dl. ministru Năsui, acesta mi-a transmis că nu are nimic personal cu mine, dar consideră normal să își aducă propria echipă la minister. Mi s-a mai spus că deși nu sunt membru de partid, am deținut o funcție de secretar de stat într-un guvern liberal și ca atare sunt asimilat PNL. Eu sunt specialist și nu doresc să intru în jocuri politice. Ca atare i-am precizat domnului ministru Năsui că îi voi transmite un raport de 30 de pagini, în care am să prezint acțiunile pe care le-am întreprins în perioada mandatului meu, dar și care sunt obiectivele pe care ministerul trebuie să le urmărească în continuare. Bineînțeles pe domeniile mele de activitate: comerț exterior, investiții străine, în special Invest Romania, agenția care gestionează toate proiectele cu investiții străine, și turism”, a declarat secretarul de stat, Răzvan Pîrjol în exclusivitate pentru Puterea.ro.

Conform surselor noastre, Claudiu Năsui a întocmit și a semnat încă de aseară documentele de demitere a celor doi secretari de stat, dar și-a dat seama că nu poate promova asemenea hotărâri decât dacă, eventual, semnează și fostul ministru Virgil Popescu.

Claudiu Năsui i-a solicitat lui Virgil Popescu să semneze demiterea celor doi secretari de stat, dar, surpriză, acesta a refuzat. În acel moment, Năsui a luat foc, a făcut scandal toată seara la partid și Guvern, dar degeaba pentru că deocamdată nu are încă bază legală prin care să-i demită pe cei doi secretari de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...