Scandal major în Marea Britanie: Informații guvernamentale folosite pentru pariuri

Publicat: 25 iun. 2024, 23:14, de Cristina Cohuț, în Internațional , ? cititori
Scandal major în Marea Britanie: Informații guvernamentale folosite pentru pariuri
Sursa foto: observatornews.ro

Scandalul pariurilor continuă să păteze campania pentru alegerile generale din Marea Britanie, și asta pentru că Partidul Conservator i-a suspendat din funcție pe candidații Craig Williams și Laura Saunders, care sunt acum cercetați de Comisia pentru jocuri de noroc.

Cei doi au obținut informații confidențiale din interiorul Guvernului legate de data alegerilor generale și au pariat sume considerabile pe informațiile respective. Deși temeiul legal nu le interzice politicienilor să parieze, este considerat incorect din partea acestora să facă pariuri pe evenimente la care au acces privilegiat datorită funcției lor.

Un purtător de cuvânt al partidului a declarat: „Ca urmare a anchetelor interne în curs de desfășurare, am ajuns la concluzia că nu îi mai putem susține pe Craig Williams sau Laura Saunders ca candidați parlamentari la viitoarele alegeri generale.

Am verificat cu cei de la Gambling Commission și această decizie nu compromite ancheta pe care o desfășoară, care este independentă și în curs de desfășurare.”

O anchetă extinsă este în curs de desfășurare în Marea Britanie după ce mai mulți membri din Partidul Conservator al premierului Sunak au pariat pe data organizării alegerilor, stabilită pentru 4 iulie.

Autoritățile de reglementare a jocurilor de noroc investighează pariurile plasate pe data alegerilor generale, iar cercetările implică mai multe persoane decât cele numite public până acum, potrivit BBC.

Acuzațiile inițiale de pariuri pe data alegerilor au fost îndreptate împotriva unuia dintre cei mai apropiați colaboratori ai prim-ministrului Rishi Sunak, care ar fi pariat 100 de lire sterline pe o zi de votare din iulie cu trei zile înainte de anunțarea oficială a datei.

Acest colaborator și-a cerut scuze și a recunoscut că a comis o „uriașă eroare de judecată”.