Scandal uriaș la ADS: ”Băi George, noi am mers la DNA și tu ai fugit în concediu”. EXCLUSIV

Publicat: 19 apr. 2023, 08:30, de Ion Teleanu, în News , ? cititori
Scandal uriaș la ADS: ”Băi George, noi am mers la DNA și tu ai fugit în concediu”. EXCLUSIV

Scandal uriaș la ADS: ”Băi George, noi am mers la DNA și tu ai fugit în concediu”. EXCLUSIV.

Revolta agajaților ADS împotriva directorului George Sava

Reținerea de către DNA în urmă cu 30 de zile a lui Marius-Ionel Nuță, director al Direcției Control Reprezentanțe Teritoriale și Comunicare din cadrul Agenției Domeniile Statului (ADS) pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență, a generat o panică fără precedent la nivelul agenției, dar și la nivelul conducerii Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale în frunte cu ministrul Petre Daea.

Practic, Marius-Ionel Nuță a fost reținut de DNA pentru că a cerut o mită de 350.000 euro de la un om de afaceri pentru concesionarea unui teren de 650 ha în Giurgiu. Însă, imediat cum a fost arestat Marius-Ionel Nuță, directorul general al ADS, George Sava, a intrat în concediu medical. Dar, ieri, Sava a revenit efectiv la ADS, cu toate că în perioada când era în concediu medical mai trecea o oră-două prin sediul ADS. Și surpriză!

Cum a ajuns la ADS, George Sava a fost asaltat de mai mulți angajați ai ADS, care mai aveau puțin și-l linșau. Practic, mai mulți angajați ai ADS au fost puși de Sava să semneze anumite documente pentru concesionare cam pe lângă lege a terenului de 650 ha de la Băneasa-Giurgiu. Ca atare, toți cei puși de Sava să semneze documentele au dat cu subsemnatul la DNA, în timp ce directorul general era în concediu medical. Ca atare, ieri, toți de la ADS care au fost la DNA pentru cazul de la Băneasa și numai au intrat peste Sava să îi ceară socoteală.

”Băi George, noi am mers la DNA și tu ai fugit în concediu”, ”Tu ne-a pus să semnăm și ai dispărut când a venit DNA”, ”Șpaga nu era pentru noi, ci pentru tine și alți câțiva”, au fost reproșurile cele mai dure ale angajaților ADS la adresa lui George Sava. De la aceste reproșuri și până la smotoceală a fost doar un pas și doar intervenția unei persoane a potolit pentru moment spiritele. Dar situația este extrem de tensionată în continuare la ADS și pentru faptul că încă George Sava nu a fost chemat la DNA și asta poate spune multe.

Între cine se împărțea șpaga de 350.000 de euro de la ADS

Însă, ceea ce se știe mai puțin este faptul că șpaga de 350.000 de euro cerută de Marius-Ionel Nuță urma să se împartă între cinci și chiar șase persoane de la ADS. Și anume: George Sava, Marius Ionel Nuță, Andrei Acatrinei, Iulian Bogdan Gheorghe-directorul adjunct al ADS, Stelian Naciatti- șeful Serviciului juridic și Marius Ionuț Copoescu, sef Serviciu Fond Funciar.

Se pare că între timp, unul dintre cei șase a sărit din schemă la împărțirea șpăgii, dar în niciun caz acela nu este George Sava. Nu trebuie omis faptul că George Sava a fost impus la șefia ADS de PSD Buzău, fiind susținut și de ministrul Agriculturii, Petre Daea.

UPDATE

DNA a prelungit arestul pentru directorul Direcției Control Reprezentanțe Teritoriale și Comunicare din cadrul Agenției Domeniile Statului, Marius-Ionel Nuță.