Scandal uriaș la CSA Steaua București: Comandantul Răzvan Bichir și-a bătut joc de regretatul mare campion Gheorghe Berceanu

În ziua când Gheorghe Berceanu, cel mai titrat luptător român, s-a înălțat la ceruri la 72 de ani, anonimul comandant al Clubul Sportiv al Armatei Steaua București, Răzvan Bichir, și-a bătut joc de marele campion și a ”botezat” o sală de lupte cu numele unui anonim ”remarcat” și pe la cantina clubului militar.

Ridicolul așa zis comandant Răzvan Bichir

Clubul Sportiv al Armatei Steaua București, condus de colonel Răzvan Bichir, a inaugurat în această săptămână Academia de Lupte şi Sala ”Marin Pîrcălabu”, aflată în incinta stadionului din Bulevardul Ghencea, în prezenţa ministrului Sportului, Eduard Novak, şi a preşedintelui Federaţiei Internaţionale de Lupte, Nenad Lalovic

„Marin Pîrcălabu a marcat istoria luptelor din România, atât ca sportiv, cât şi ca antrenor şi manager. Este un om care a lăsat urmaşi în lupte, un om căruia îi mulţumim pentru întreaga activitate şi sper eu să fie alături de noi în continuare. Sperăm ca sala care îi va purta numele şi pe care o inaugurăm azi să fie nu numai a CSA Steaua, ci şi a lotului naţional”, a justificat colonelul Răzvan Bichir faptul că această sală va purta acest nume.

Dar, inaugurarea a avut loc tocmai în ziua când mare campion olimpic, mondial și european, luptătorul Gheorghe Berceanu s-a stins din viață. Însă, faptul că noua sală de lupte poartă numele Marin Pîrcălabu, nimeni altul decât tatăl președintelui Federației Române de Lupte, care este totodată și managerul secției de lupte de la CSA Steaua, a generat un scandal uriaș în rândul fostelor glorii ale clubului militar, în special printre comandanții care au scris istoria marilor performanțe.

Cea mai dură reacției a venit din partea fostului mare handbalist Cornel Oțelea care a condus CSA Steaua între 1983-1984 și 1991 și 1997.

Cornel Oțelea: ”Clar, numele lui Gheorghe Berceanu ar fi avut întâietate”

„Eu înțeleg că s-a dorit ca sala de lupte să poarte un nume. Foarte bine. Dar domnul comandant, Răzvan Bichir, ar fi trebuit să se gândească atunci când alege numele după care va fi denumită sala. Nu vreau să se înțeleagă că aș avea ceva împotriva domnului Pârcălabu. Dar dacă e să comparăm palmaresul sportiv al dânsului cu cel al lui Gheorghe Berceanu, plecat dintre noi, atunci, clar, numele lui Gheorghe Berceanu ar fi avut întâietate. Sunt și eu curios care au fost criteriile după care s-a acționat atunci când s-a luat o astfel de decizie?”, a spus cu amărăciune în suflet generalul de brigadă Cornel Oțelea.

Gheorghe Berceanu, Vasile Andrei și Vasile Pușcașu n-au însemnat nimic pentru Răzvan Bichir

Din punct de vedere al performanțelor sportive, Marin Pîrcălabu nu prea contează pentru istoria luptelor de la CSA Steaua București, el fiind menționat cu un loc 8 și un loc 5 la două ediții ale Jocurilor Olimpice de vară. E drept că Marin Pîrcălabu era foarte cunoscut în clubul militar încă de pe vremea când se ocupa de masa sportivilor și  antrenorilor.

În schimb, Gheorghe Berceanu a fost campion olimpic, dublu campion mondial și triplu campion european. De asemenea, alți doi luptători steliști Vasile Andrei și Vasile Pușcașu au obținut aurul olimpic. Ca atare, respectând performanțele sportive, de departe, noua sală de lupte trebuia să poarte numele lui Gheorghe Berceanu și, eventual, Vasile Andrei sau Vasile Pușcașu.

Dar, cum la CSA Steaua interesul poartă fesul aranjamentelor ieftine și al cumetriilor de gașcă, nu ne-ar mira ca mâine sau poimâine, să auzim că mult promisa sală de handbal să se numească Andrei Cian, Coco Mihăilă sau Adrian Vasile? Însă, de vreo 20 de ani, cei care au condus CSA Steaua au fost preocupați să îngroape clubul în mocirla mediocrității și nicidecum să obțină mari performanțe. Și așa se întâmplă când biciul e lăsat pe mâna maimuțelor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...