Scandalul măștilor în Grecia. Care este implicația guvernului

În Grecia măștile sunt obligatorii în școli, în transportul public și în clădirile publice. Autoritățile au plănuit să distribuie gratuit aproximativ cinci milioane de măști de pânză elevilor și profesorilor.

Când epidemiologii Greciei și Ministerul Educației din țară au convenit asupra utilizării obligatorii a măștilor în școli a izbucnit o dezbatere aprinsă. Profesorii și părinții au solicitat distribuirea gratuită a măștilor, iar în cele din urmă, Ministerul a dat un pas înapoi și a promis că fiecărui elev i se vor oferi două măști gratuite, potrivit keeptalkinggreece.com. Zis și făcut, școlile s-au deschis și fiecare elev a găsit măștile gratuite pe bănci, dar acum dezbaterea e și mai aprinsă.  

Autoritățile elene se confruntă cu un fiasco răsunător după ce distribuirea gratuită a 500.000 de măști către toate școlile din țară a eșuat din cauza măsurilor incorecte. Când au fost livrate măștile, elevii au creat o avalanșă de postări pe rețelele sociale, cu fotografii care arată fețe acoperite complet de măști. În cele din urmă, problema cu măștile a generat scandal în media elenă și pe rețelele de socializare.  

Cei responsabili încă își ocupă funcția

Guvernul grec spune că e „o neînțelegere”, iar compania care a câștigat licitația pentru fabricarea și livrarea celor 500.000 de măști spune că s-au cerut măști prea mari de la început. „A fost o neînțelegere”, a declarat și ministrul adjunct al Sănătății, spunând că dimensiunile comunicate producătorului vizează piesele care trebuie asamblate pentru a fi cusute. „Totul va fi corectat”, a asigurat el. Șeful companiei de textile a declarat că a respectat termenii contractului iar caracteristicile măștilor au fost definite de experții în sănătate. Mișcarea greacă de opoziție pentru schimbare (KINAL) a criticat guvernul cu privire la problemele legate de măștile “pentru giganți”, susținând că este revoltător faptul că cei responsabili încă își ocupă funcția, conform greece.greekreporter.com.

Între timp, Ministrul Educației, Niki Kerameus, a promis că pentru moment vor fi date măști de unică folosință copiilor și personalului didactic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Arafat şi şefii IGSU, cercetaţi penal de procurorii militari pentru vătămare...

Exploziile de la staţia GPL din Crevedia au scos în evidenţă modul defectuos de intervenţie al departamentului condus de Raed Arafat. Evenimentul de la...