Scaunul cu rotile „intră” în digital!

Scewo, o companie de tehnologie medicală (medtech) din Elveția a lansat recent o tehnologie revoluționară pentru utilizatorii scaunelor cu rotile, iar această tehnologie a fost recent aprobată ca dispozitiv medical în Germania.

Potrivit www.mobihealthnews.com, scaunul este primul de acest gen care poate urca treptele, în timp ce folosește cele două roți. Scaunul are funcții digitale de comandă a direcției și va fi dezvoltat în viitor spre o altă direcție: condusul autonom. În decembrie 2021, scaunul cu rotile cu motor, dispozitiv ce poate urca scările, intitulat Scewo BRO, a fost aprobat ca dispozitiv medical, fiind inclus pe lista din Germania a dispozitivelor asistive, potrivit unui comunicat de presă al companiei de tehnologie medicală.

Startupul Scewo, fondat în 2014, a dezvoltat noul scaun cu rotile, dotat cu motor și bazat pe senzori, în decurs de trei ani și a câștigat și un premiu în 2021, „Swiss Medtech Award 2021”. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...