Scaunul cu rotile „intră” în digital!

Scewo, o companie de tehnologie medicală (medtech) din Elveția a lansat recent o tehnologie revoluționară pentru utilizatorii scaunelor cu rotile, iar această tehnologie a fost recent aprobată ca dispozitiv medical în Germania.

Potrivit www.mobihealthnews.com, scaunul este primul de acest gen care poate urca treptele, în timp ce folosește cele două roți. Scaunul are funcții digitale de comandă a direcției și va fi dezvoltat în viitor spre o altă direcție: condusul autonom. În decembrie 2021, scaunul cu rotile cu motor, dispozitiv ce poate urca scările, intitulat Scewo BRO, a fost aprobat ca dispozitiv medical, fiind inclus pe lista din Germania a dispozitivelor asistive, potrivit unui comunicat de presă al companiei de tehnologie medicală.

Startupul Scewo, fondat în 2014, a dezvoltat noul scaun cu rotile, dotat cu motor și bazat pe senzori, în decurs de trei ani și a câștigat și un premiu în 2021, „Swiss Medtech Award 2021”. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Atac cu 130 de rachete în Tel Aviv. Ambasadorul Israelului în...

Ploaie de rachete lansate din Fâşia Gaza spre metropola israeliană Tel Aviv. Mişcarea islamistă Hamas a anunţat marţi seara că a lansat 130 de...