Scenarii: Cum este văzut sfârșitul lui Putin, de către un fost șef de serviciu secret

Fostul șef al Serviciului Secret MI6 al Marii Britanii, Sir Richard Dearlove a vorbit despre președintele Rusiei Vladimir Putin, într-un episod al podcastului One Decision de la Londra.

Dearlove a subliniat faptul că Putin nu va părăsi postul prezidențial și, se va bucura de o „pensionare luxoasă”, în ciuda bogăției masive, pe care unii cred că a acumulat-o.

Bill Browder, CEO al firmei Hermitage Capital Management, a declarat în Comitetul juridic al Senatului din Statele Unite în 2017, că el crede că averea lui Vladimir Putin s-ar situa la valoarea de 200 de miliarde de dolari, potrivit Newsweek.

La fel ca mulți dictatori mari, mă întreb dacă Putin se va bucura vreodată de beneficiile sau roadele câștigurilor sale dubios obținute. A făcut o greșeală îngrozitoare în privința Ucrainei.

Care va fi sfârșitul este greu de prezis, dar Putin va avea parte de un final neplăcut”, a mai spus fostul director al Serviciului de Informații Externe MI6.

Până în 2036

Kremlinul a negat în mod repetat astfel de informații apărute în spațiul public, însă zvonurile legate de sănătatea precară a lui Putin au crescut de la începutul invaziei din Ucraina.

Au existat informații pe rețelele de socializare dar și de la experți, că se vehiculează un posibil succesor al lui Vladimir Putin. Serviciile Secrete din Ucraina au susținut că elitele ruse plănuiesc să-l înlăture de la putere și să-l înlocuiască cu directorul Serviciului Federal de Securitate, Alexander Bortninov. Sir Richard Dearlove a spus că, dacă sănătatea lui Putin se agravează, el crede că succesorul de la Kremlin va fi în mod cert Nikolai Patrușev, secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei.

În pofida tuturor, Putin nu pare pregătit la 69 de ani să încheie activitatea de președinte. În 2021 el a a semnat o lege, potrivit căreia poate rămâne la putere încă două mandate, până în anul 2036.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Aeroportul Otopeni – Haos, bătaie de joc, indiferență și multă așteptare

Încă o „performanță” marca Mîndrescu: de mai bine de o jumătate de an, plecarea, dar mai ales sosirea, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, fost...