Scene sfâșietoare pe străzile Turciei ce au rămas în ruine

Tot mai multe scene sfâșietoare se petrec pe străzile Turciei ce sunt în ruine după cutremurele de luni.

Odinioară, o casă fericită pentru zeci de familii din provincia Hatay, la granița Turciei, strada numărul 21 este acum plină de moloz și oameni care încearcă să se confrunte cu urmările lăsate de cutremurul devastator care a ruinat țara și nordul Siriei cu o zi înainte, potrivit Reuters.

Cu resurse limitate, locuitorii fără adăpost au străbătut locul locuințelor turtite, unii căutându-i pe cei dragi, alții sperând să-și salveze unele dintre bunurile lor, toate în timp ce așteaptă să le sosească mai mult ajutor.

Tot mai multe scene sfâșietoare au loc pe străzile Turciei unde peste 12000 de salvatori și 9000 de militari întreprind căutări

Autoritățile turce spun că peste 12.000 de oameni, personal de căutare și salvare, lucrează în zonele afectate, alături de alți 9.000 de militari. Președintele Tayyip Erdogan a cerut marți stare de urgență pentru a consolida răspunsul.

Dar o provocare majoră este amploarea dezastrului pe o zonă atât de mare, care necesită o mobilizare uriașă de forță de muncă pentru a ajuta la căutarea supraviețuitorilor. Din unele locuri au apărut puține informații, stârnind îngrijorare cu privire la amploarea devastării care ar putea fi încă descoperită.

Citește mai departe pe România Liberă.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole