Schimb de experiență între sportivi și antrenori în scaune cu rotile din Galați și San Diego, Statele Unite

Publicat: 22 apr. 2024, 22:59, de Sorin Costea, în SOCIAL , ? cititori
Schimb de experiență între sportivi și antrenori în scaune cu rotile din Galați și San Diego, Statele Unite

La Facultatea de Educație Fizică și Sport de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, nouă sportivi și antrenori în scaune cu rotile din San Diego și reprezentanți ai #TeamMotivation Galați, au participat la a 2-a etapă a schimbului de experiență din cadrul Inițiativei Internaționale de Programare Sportivă.

Schimbul de experiență între sportivi și antrenori în scaune cu rotile a fost realizat cu sprijinul Fundației „Motivation Romania”, partener al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi. În cadrul acestui schimb de experiență desfășurat în perioada 10 – 19 aprilie, nouă sportivi și antrenori în scaune cu rotile din San Diego, împreună cu trei reprezentanți ai „PH International” („Project Harmony”) și membri ai „San Diego Diplomacy Council” (California), finanțat de Departamentul de Stat al Statelor Unite, s-au aflat în România pentru a doua etapă a schimbului de experiență din cadrul „Inițiativei Internaționale de Programare Sportivă” (ISPI).

Schimb de experiență între sportivi și antrenori în scaune cu rotile din Galați și San Diego, Statele Unite

„Participanții au avut ocazia să viziteze diferite organizații și să afle mai multe despre proiecte dedicate persoanelor cu dizabilități și situația sportului adaptat în România. Pentru noi a fost încă o ocazie să povestim depre programele dedicate utilizatorilor de scaune rulante, să discutăm exemple de bună practică și să descoperim noi #ParteneriPentruIncluziune”, se spune în comunicatul TeamMotivation Galați

Una dintre activitățile derulate, dedicată „Baschetului”, a presupus dezbaterea unor modalităţi concrete de comunicare, relaţionare, incluziune socială, mişcare, distracţie şi consolidarea cunoştinţelor studenţilor.

Evenimentul s-a derulat la sala de sport a Şcolii Gimnaziale nr 28 „Elena Doamna” din Galaţi. Activitatea a fost coordonată de conf. univ. dr. Dana Lucica Ciocoiu, de la Disciplina Baschet, un plus fiind implicarea studenţilor din anii I – III de la specializările de „Educaţie fizică şi sportivă” și „Kinetoterapie şi motricitate specială” de la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport a Universității „Dunărea de Jos”.

Beneficiarii activităţii au fost sportivi care joacă baschet în scaun rulant, de la „Team Motivation Romania și cei 9 sportivi din San Diego, dar și studenţii.

Programul a inclus mai multe teme, printre care „Conducerea unor secvenţe antrenament, jocuri de mişcare, concurs de aruncări”, „Demonstraţie de baschet în scaun rulant, arbitraj asigurat de studenţi” și „Prezentarea unor combinaţii cu minge şi fără minge specifice baschetului în scaun rulant”, în prezentarea unui antrenor din Statele Unite.