Schimbare: Vaccinul Astra Zeneca devine Vaxzevria

Agenția Europeană a Medicamentului a aprobat schimbarea numelui vaccinului AstraZeneca, informează publicația franceză Le Point.

Agenția Europeană a Medicamentului a validat pe data de 25 martie 2021 modificarea numelui vaccinului AstraZeneca. Odată cu înlocuirea numelui a fost schimbat și ambalajul serului.

Astfel, vaccinul produs de compania anglo-suedeză AstraZeneca se numește acum Vaxzevria și va avea un nou ambalaj. De reținut faptul că nu s-a schimbat și formula vaccinului.

Deși multe țări au suspendat administrarea serului produs de către AstraZeneca, din frica oamenilor de a nu face cheaguri de sânge produse în urmă administrării acestui vaccin, acesta s-a dovedit a fi 79% eficient în prevenirea cazurilor simptomatice de COVID-19 la populația generală și 100% pentru a preveni formele severe ale bolii și spitalizarea, potrivit studiilor clinice de faza III efectuate în Statele
Unite.

Acest studiu a fost realizat cu ajutorul a 32.449 de voluntari din SUA, Chile și Peru.

Potrivit informațiilor oferite de către producătorul AstraZeneca, serul este 80% eficient la persoanele în vârstă și nu crește riscul formării cheagurilor de sânge. Cu toate acestea, multe țări au renunțat la prescrierea acestuia pentru persoanele în vârstă.

La începutul lunii martie, țări europene precum Germania, Franța, Italia sau Spania, au suspendat temporar utilizarea vaccinului de la AstraZeneca după detectarea unor cazuri cu probleme de coagulare a sângelui la pacienții care au primit acest vaccin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...