Vreme neobișnuită pentru prima parte a lunii ianuarie

Publicat: 02 ian. 2024, 15:30, de Viorela Pitulice, în News , ? cititori
Vreme neobișnuită pentru prima parte a lunii ianuarie

Vreme neobișnuită pentru luna ianuarie cu temperaturi medii mai mari decât cele normale în primele opt zile ale lunii, după care temperaturile vor scădea în a doua partea a lunii în toată ţara, anunţă Administraţia Naţională de Meteorologie.

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale acestei perioade, până pe data de 8 ianuarie, cu un pluviometric excedentar în cea mai mare parte a ţării și ceva mai pronunțat în regiunile vestice şi nord-vestice.

În a doua săptămână din ianuarie, în intervalul 8-15 ianuarie, se va înregistra o vreme ceva mai rece, cu temperaturi medii mai coborâte decât cele normale acestui interval în toate regiunile. Este așteptată o abatere termică negativă mai accentuată în regiunile nord-estice, cu precipitații uşor excedentare în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele sudice.

De la mijlocul lunii ianuarie, din săptămâna 15-22 ianuarie, temperatura medie a aerului va fi ceva mai mică decât în mod normal în întreaga țară, așa că putem vorbi de o vreme caracteristică lunii ianuarie.

Ultima săptămână din ianuarie, 22-29 ianuarie, va aduce valori termice apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul țării. Nivelul de precipitații va fi apropiat de cel normal perioadei, tendință care se va manifesta la nivelul întregii ţări, după cum prognozează meteorologii.