Sclavie: Un bărbat din Mureș exploata trei tineri de la casa de copii

Publicat: 28 ian. 2022, 13:31, de Puterea.ro, în ACTUALITATE
Sclavie: Un bărbat din Mureș exploata trei tineri de la casa de copii

Un bărbat din Mureș a fost reținut sub suspiciunea că exploata trei tineri care proveneau de la case de copii.

Trei tineri din case de copii au fost închiși în locuința unui bărbat din Mureș, obligați să muncească pentru el și exploatați până la epuizare.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu Mureș și procurorii DIICOT au anunțat  vineri că au făcut, miercuri, două percheziții domiciliare în Mureș.

Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2014, un bărbat ar fi recrutat 3 tineri, toți de condiție socială modestă, proveniți de casele de copii, pe care i-ar fi exploatat prin muncă și constrâns prin violență, lipsire de libertate, ținere în stare de sclavie și îngrădirea libertății de acțiune să lucreze în gospodărie, exercitând asupra lor un control total, informează Mediafax.

Potrivit DIICOT, cei trei tineri au fost folosiți la diferite munci în gospodărie ori în agricultură în țară și, pentru o scurtă perioadă, în străinătate, fără să fie plătiți. Suspectul le interzicea inclusiv să comunice cu alte persoane sau să plece din gospodărie. La percheziții au fost ridicate inclusiv săbii și cuțite.

DIICOT Târgu-Mureș l-a reținut pe bărbat pentru 24 ore, iar joi Tribunalul Mureș a dispus arestarea preventivă a acestuia, pentru 30 de zile.