Școlile ar putea rămâne deschise chiar dacă rata de incidență trece de 6 la mie

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că până vineri se va lua o decizie în ceea ce privește închiderea școlilor, având în vedere că rata de incidență a trecut de 6 la mie.

Potrivit ministrului, elevii ar putea să rămână fizic la școală chiar dacă rata de incidența trece de 6 la mie. Astfel, copiii sănătoși ar putea continua să învețe în clase și doar cei care se infectează să treacă în online.

Vom avea azi discuții cu toți cei îndreptățiți să se pronunțe asupra acestui echilibru, este vorba despre dorința de consolidare a unui numitor comun privind modul de funcționare a școlilor. Acum, regula e clară, în localitățile unde rată de infectare este peste 6 la mie la nivelul zilei de vineri, școlile ar urmă să treacă în online.

Până vineri va trebui să anunțăm cât se poate de clar. Atunci anunțăm scenariul, care sunt regulile, dacă rămânem pe aceleași scenariu sau dacă, așa cum dorim cei din Educație, vom putea menține – pe modelul grădinițelor – și școlile deschise, până la apariția unui număr de cazuri.

Ieri am primit o informare de la reprezentanța noastră la Bruxelles, am analizat deciziile luate în alte state, cele mai multe state aplică principiul – școlile se închid ultimele și se deschid primele.

Până la finalul săptămânii vom discuta cu cei din domeniul medical și vom anunța”, a declarat Sorin Cîmpeanu, potrivit Digi24.

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu declarat că România nu este pregătită pentru școala online, deși în multe mari orașe din țară incidența cazurilor de Covid se apropie de 6 la mie. El spune că nu există conținut digital sau profesori pregătiți pentru asta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Eugen Teodorovici (INQUAM Photos Octav Ganea)

Un banner mai eficient decât diplomația română

Incidentul petrecut la meciul de fotbal dintre echipa naţională a României și o echipă a unei provincii din Republica Serbia (câștigat de noi cu...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...